Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya’nın en büyük konteynır taşıma kapasiteli gemisi MSC Zoe, denize indirildi

Dünya’nın en büyük konteynır taşıma kapasiteli gemisi MSC Zoe, Hamburg’da törenle denize indirildi. 19 bin 224 standart konteynır kapasiteli, 395,4 metre uzunluğunda ve 59 metre genişliğindeki geminin isim babası ise MSC şirketinin kurucularından...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya’nın en büyük konteynır taşıma kapasiteli gemisi MSC Zoe, Hamburg’da törenle denize indirildi. 19 bin 224 standart konteynır kapasiteli, 395,4 metre uzunluğunda ve 59 metre genişliğindeki geminin isim babası ise MSC şirketinin kurucularından Yönetim Kurulu Başkanı 75 yaşındaki Gianluigi Aponte’nin dört yaşındaki torunu Zoe Vago oldu. 140 milyon Dolar’a mal olan ve Panama bandırası ile faaliyet gösterecek geminin Hamburg’a gelişi Elbe nehri boyunca ve limanda binlerce kişi tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Şu anda dünyanın en fazla konteynır taşıma kapasiteli gemisi olan 'MSC Zoe' olimpiyat sınıfı için üretilecek 20 gemiden üçüncüsü olarak inşa edildi. Önceki iki gemiye ise diğer torunlar Oscar ve Oliver isimleri verilmişti. Bu yıl başında Hamburg’u ziyaret eden China Shipping şirketine ait 'CSCL Globe' adlı gemiden bir metreden daha kısa olan 'MSC Zoe' dünyanın en büyük konteynır kapasiteli gemisi olarak biliniyor. 1970 yılında kurulan MSC gemicilik şirketi 45 yıl içinde sektörün en büyük ikinci armatörü oldu. 150 ülkede 480 ofisi bulunan ve 24 bin kişinin istihdam edildiği MSC şirketi için şu anda 2 milyon 600 bin kapasiteli 465 konteynır gemisi faaliyet gösteriyor.

ÇEVRECİLER RİSKLERE KARŞI UYARDI

Avrupa’nın en büyük ikinci limanı olan Hamburg’a kuzey denizinden Elbe nehri üzerinden ulaşılabiliyor. Ancak Federal Çevre ve Tabiatı Koruma Birliği (BUND), Tabiatı Koruma Birliği (NABU) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) gibi çevreci kuruluşlar 'MSC Zoe' gibi büyük gemilerin Hamburg’a gelmesini riskli buluyor. Çevreci kuruluşlar Elbe nehrinin derinleştirilmesiyle rüzgar tarama ve gel-git akıntıları birlikte teknik hataların meydana gelebileceğine dikkat çekiyor.

Elbe nehri daha önce derinleştirilmek istenmiş; ancak bu girişim BUND, NABU ve WWF gibi çevreci kuruluşların hukuki mücadelesi ile mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Nehrin derinleştirilmesine Brüksel karar verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.