Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya ekonomisinin kalbine ‘BTSO’ damgası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle açılışı gerçekleştirilen New York Türk Ticaret Merkezi’ni inceledi. ABD ekonomisinin kalbi olan New York...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya ekonomisinin kalbine ‘BTSO’ damgası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle açılışı gerçekleştirilen New York Türk Ticaret Merkezi’ni inceledi. ABD ekonomisinin kalbi olan New York Manhattan bölgesinde ve Empire States’in hemen yanında olan merkez, Bursalı firmaların global pazarda etkili bir oyuncu olmasını sağlayacak.

BTSO’nun desteğiyle New York’un en işlek bölgelerinden biri olan 5. Cadde’ye yakın bir mevkiide açıan Türk Ticaret Merkezi, Türk firmalarının ABD pazarındaki rolünü artıracak. Ev tekstili, halı, konfeksiyon ve iş kontratları sektör temsilcilerinin yer aldığı merkezin Türkiye’nin Amerika kıtasındaki ihracat potansiyeline önemli katkı sağlaması bekleniyor. Merkezin 2 katında BTSO imzası bulunuyor. Söz konusu iki katta tekstil ve iş kontratları sektöründe faaliyet gösteren 14 firma yer alıyor.

BTSO heyeti New York’ta yer alan Türk Ticaret Merkezi’nde incelemelerde bulundu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ticaret merkezlerinin Türkiye’nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda şirketlerin dünyaya açılmasını sağladığı söyledi. Dünyada ticaretin kurallarının değiştiğini, 20 yıl önceki gibi eline bavul alıp ülke ülke gezme devrinin kapandığını dile getiren BTSO Başkanı Burkay, Ekonomi Bakanlığı’nın ihracat noktasında sunduğu desteklerin firmaların dünyaya açılması için fırsat olduğunu dile getirdi.

Posta kutusu fiyatina showrom

İbrahim Burkay, bir ülkede ciddi bir aktör olmak için o pazarda mutlaka yerel oyuncu kimliği kazanılması gerektiğinin altını çizdi. Bu merkezlerle firmaların hedef pazarlarda yerleşik bir düzene sahip olacağını ifade eden Burkay, “Sektör temsilcilerimiz, New York’taki merkezimizde yeni müşteriler kazanarak, ihracatlarını artıracak. Merkezimiz aynı zamanda Empire States binasına yakın bir konuma sahip. Bugün dünyada birçok firma, bu bölgede yer almak için adeta yarışıyor. Birçok yabancı şirket, bu bölgede adresi olması için sadece posta kutusu satın alıyor. Bakanlığımızın maddi destekleriyle firmalarımız, posta kutusu maliyetıne burada showroom sahibi oluyor. Bu destekler firmalarımız için büyük fırsat” dedi.

BTSO Başkanı Burkay, Ekonomi Bakanlığı tarafından bu merkezlerin masraflarının hedef ülkelerde yüzde 75’e, diğer ülkelerde ise yüzde 60’a varan oranlarda desteklendiğini belirtti. Bakanlığın her merkez için kira, istihdam ve dekorasyon konularında 2 milyon 350 bin dolara kadar destek sağladığına da dikkat çeken İbrahim Burkay, “İnanıyorum ki firmalarımız en yakın zamanda ihracatlarını daha da artıracak. ABD pazarında ihracatımız yüzde 10 artıyorsa, buradaki firmalarımızın ihracatı yüzde 70-80 artacak. Hedefimiz, Bakanlığımız ve TİM öncülüğünde bu merkezlerin sayısını daha da artırmak” diye konuştu.

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Türkiye’nin ABD ile ekonomi ilişkilerin yeterli düzeyde olmadığını söyledi. Merkezin iki ülke arasındaki ihracatın artmasına büyük destek olacağını ifade eden Efkan Ala, “Bakanlığımız, TİM ve BTSO çok önemli bir işe imza atmışlar. Herkese teşekkür ediyorum. Merkezi gördüğümde heyecanlandım. Çok güzel bir konsept kurgulanmış. Bu merkezler ülkemizin hedeflerine ulaşmasını sağlayacak. Firmalar da merkezden oldukça memnun. Hayal bile etmedikleri ülkelerde artık ofislere sahipler.” ifadelerini kullandı.

“ABD’deki fırsatları görmeliyiz”

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, New York’un dünya ekonomisinin başkenti olduğunu belirterek, “Merkezimiz, ülkemiz için büyük önem taşıyor. Artık mesafeler kısaldı. ABD bize uzak değil. Burası büyük bir pazar. Buradaki fırsatları görmemiz lazım. Nüfus ve satın alma gücüne baktığımızda büyük bir ticaret merkezi. Türk Ticaret Merkezi de bu açıdan Türk firmalarının ihracatçı kimliğini daha da güçlendirecek” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.