Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dubai’de Samsun Rüzgarı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO), Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde gerçekleştirilen “Index Uluslararası Tasarım Fuarı”nda açtığı stant büyük ilgi gördü.Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dubai’de Samsun Rüzgarı
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO), Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde gerçekleştirilen “Index Uluslararası Tasarım Fuarı”nda açtığı stant büyük ilgi gördü.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi programı kapsamında yürütmekte olduğu, “Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması Projesi” çerçevesinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde gerçekleştirilen “Index Uluslararası Tasarım Fuarı”nda stant ile yer aldı.
DÜNYANIN EN PRESTİJLİ FUARLARINDAN
Son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen ve en ilgi çekici pazarlarından olan Dubai’de gerçekleştirilen ve 50’ye yakın Türk firmanın stant ile yer aldığı Index Uluslararası Tasarım Fuarı Dubai’de gerçekleştirildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası da, mobilya sektörünün dünyada en prestijli fuarlarından olan Index Uluslararası Mobilya Fuarı’nda stant ile yer aldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu’nun başkanlık ettiği heyette, Samsun TSO meclis üyeleri, Erkan Malkoç, Özgür Uyanık ve Muzaffer Öztel ile birlikte Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması Projesi’nde yer alan toplam 22 kişi yer aldı.
SAMSUN STANDINA BÜYÜK İLGİ
Dünyanın dört bir yanından; mobilya üreticileri, dağıtıcıları ve tasarımcılarının yer aldığı fuarda Samsun standına ilgi yüksek oldu. Firmalarının çeşitli katalog, broşür ve tanıtım materyalleri ile yer aldığı Samsun standında, ziyaretçilere projenin ve bölgedeki mobilya sektörünün tanıtımı yapılarak ilgili firmaların ve proje firmalarının ürünlerinin yer aldığı genel proje tanıtım materyalleri dağıtıldı.
Program kapsamında ayrıca, T.C. Dubai Ticaret Ataşeliği’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette bölge ekonomileri, yatırım, işbirliği imkanları masaya yatırıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu tarafından, Samsun’un genel ekonomik durumu, mobilya sektörünün yapısı ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında yürütülmekte olan, “Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması Projesi” hakkında bilgiler aktarıldı. T.C. Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı da, Birleşik Arap Emirlikleri ile iş ve yatırım yapma yöntemleri, ticari ve ekonomik işbirliği imkanları gibi konularda Samsun heyetini bilgilendirdi. Konuşmaların ardından Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, ziyaret anısına Serdar Kumbaracı’ya plaket hediye etti.
SAMSUN’A GELECEKLER
Fuarın çok verimli geçtiğini belirten Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, “Dünyanın birçok ülkesinden katılımın gerçekleştiği fuar, Samsun mobilyasının geniş alanda tanıtılma fırsatının yanında, yeni ticari ilişkilerin de gelişmesine olanak sağladı. Fuar çerçevesinde çok faydalı geçen ikili iş görüşmeleri yapıldı. En önemlisi bazı yabancı firma temsilcileri sektörü ve firmalarımızı daha da yakından tanımak için Samsun’a geleceklerini ifade etti. Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çaba harcıyoruz. Biz, mobilya sektörüne inanıyoruz ve gerek sektörün ihracatının artırılması, gerekse firmalarının kendini geliştirilmesi anlamında gereken desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Sektör temsilcilerimiz dünyanın en önemli mobilya fuarından biri olan fuarda teknolojik gelişmeleri yakından takip etme imkanı buldu. Arkadaşlarımızın ufuklarının gelişmesi açısından bu fuarın katkısının büyük olduğu inancındayım” dedi.
KATILIMCILARDAN TEŞEKKÜR
Fuarın çok faydalı geçtiği görüşünde birleşen Samsunlu girişimciler, “Bilindiği gibi Samsun mobilya sektöründe önemli bir yere sahip. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmemiz ve ufkumuzun gelişmesi açısından bu fuarın bize katkısı büyük oldu. Ayrıca, bu etkinlik sayesinde sektörümüzle ilgili ikili görüşme fırsatı da yakaladık. Bu tür fuarlara katılımımız sektörümüzün gelişmesi açısından gerçekten çok önemli. Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından birine böyle bir gezi organizasyonu gerçekleştiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Salih Zeki Murzioğlu nezdinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.