Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DTSO Başkanı Sayar’dan ekonomi paketi açıklaması

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Başbakan Binali Yıldırım’ın Pazar günü kente yapacağı ziyarette açıklayacağı teşvik paketleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Sayar, “Başbakanımızın Pazar günü açıklayacağı...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Başbakan Binali Yıldırım’ın Pazar günü kente yapacağı ziyarette açıklayacağı teşvik paketleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Sayar, “Başbakanımızın Pazar günü açıklayacağı paketin önceki paketlerden farklı olduğu görünüyor. Cazibe merkezleri oluşturularak gerek üst yapının yapılması gerekse alım garantisinin verilmesi gibi destekler önemli. Bunların üretime, istihdama ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.
DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret ve açıklayacağı teşvik paketleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sayar, “Diyarbakır ve bölge illeri, verimli tarım arazileri, inanç, kültür, turizm potansiyeli, genç nüfusu, pazar avantajları gibi önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin ortaya çıkarılması hem bölge hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayabilir. Buna dönük zaman zaman açılan teşvik paketlerinde bölge için bir takım avantajlar sunulmasına rağmen yeteri düzeyde bu potansiyel harekete geçirilemedi. Yatırım ortamının gerekli düzeyde olmamasının yanında bölgesel teşviklerde daha az avantajlı ancak yatırım ortamı daha uygun bölgeler tercih edilebilmekteydi. Son teşvik sisteminde de 6. Bölge en avantajlı bölge olmasına rağmen altı bölge içerisinde aldığı pay, olması gerekenin altındaydı” diye konuştu.
"Cazibe merkezlerinin üretime, istihdama ivme kazandıracağına inanıyorum"
Cazibe merkezlerini üretime ve istihdama ivme kazandıracağına inandığını belirten Sayar, “Sayın Başbakanımızın Pazar günü açıklayacağı paketin önceki paketlerden farklı olduğu görünüyor. Cazibe merkezleri oluşturularak gerek üst yapının yapılması, gerek alım garantisinin verilmesi gibi destekler önemli ve üretime, istihdama ivme kazandıracağına inanıyorum. Tabi ki daha kapsamlı değerlendirme yapmak için paketin açıklanmasını ve içeriğini görmek gerekiyor” şeklinde konuştu.
"Mevcut yatırımcıları ayakta tutacak adımlar da atılmalı"
Bir tarafta yeni yatırımları teşvik edici politikalar geliştirirken bir taraftan da mevcut yatırımcıları ayakta tutacak adımlar da atmak gerektiğine dikkat çeken Sayar, şunları kaydetti:
“Son bir yıldır bölgede yaşanan çatışmalı ortamın oluşturduğu sonuçlardan dolayı mevcut işletmelerimizin büyük çoğunluğu yaşadıkları hacim kaybından dolayı ciddi finansman sorunu yaşamaktalar. Finansmana erişim ve finansman maliyeti ülkenin yaşadığı sorun, bölgede çok daha yüksektir. Bu konuda gerek faizsiz kredi gerekse de mevcut kredi borçlarının ertelenmesi iş insanlarına nefes verecektir. Tüm bunların yanında iyi niyetle üzerinde uzun süre çalışılan desteklerin tam olarak amacına ulaşması için yatırım ortamını da uygun hale getirmek gerekiyor. Ticaretin, üretimin olması için huzur ve güven ortamı, barış ortamı da mutlaka olmalı. Gerek uygun yatırım ortamı gerekse bölgeye uygun teşvik desteklerinin sağlanması durumunda girişimcilerimizin hem bölge hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağına inanıyorum”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.