Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSABSİAD, BTÜ İle İşbirliklerine Hazır…

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret ederek, sanayi – üniversite işbirliği doğrultusunda hayata geçirilebilecek ortak çalışmaları görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOSABSİAD, BTÜ İle İşbirliklerine Hazır…

BTÜ Rektörlük Binası’nda düzenlenen toplantıda, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Şara ile Dekan Yardımcıları, BTÜ Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Nadir Yıldırım, BTÜ Sektörel Eğitim Programı (SEP) Koordinatörü Doç. Dr. Onur Saray ve BTÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser de hazır bulundu.

DOSAB Türkiye’de örnek bir OSB

Ziyarette konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, DOSAB’ın gerçekleştirdiği 5 milyar dolar ihracat ve sağladığı 45 bin istihdam ile Türkiye’de örnek ve rol model bir OSB olduğunu belirtti. Bölge olarak ihracata oldukça önem verdiklerini ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Çevikel, bu kapsamda Üniversiteler ile iş birliklerine hazır olduklarını söyledi.

DOSABSİAD olarak dijitalleşme ve teknolojiyi oldukça önemsediklerini söyleyen Çevikel, “Bu hedefimize sanayi – üniversite işbirliğiyle ulaşabileceğimizin farkındayız. Bölge olarak, hangi sektörlerde, hangi niteliklerde eleman yetiştirmeliyiz diye düşünüyor ve bu bağlamda sürekli eğitimlerle çalışanlarımızın bilgilerini güncel tutmayı amaçlıyoruz. Fakat sanayide yetişmiş eleman ihtiyacı oldukça fazla. Bunun için üniversite öğrencilerimizin, mezun olmadan belirli bir yeterliliğe sahip olmasını arzuluyoruz. İyi eğitim almış ve iş konusunda yeterliliğe sahip elemanlarla yüksek kalitede ürünler üretebileceğimizin farkındayız. Bu anlamda, gelecek dönemde BTÜ ile ortak projelere imza atmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

“Öğrencilerimizi iş dünyasına hazır bir şekilde mezun etmek istiyoruz”

BTÜ’nün 2010’da kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen, özellikle mühendislik alanında güçlü bir konumda olduğunu belirten BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Üniversitemiz bünyesinde yer alan TTO ile üniversitemizdeki entelektüel bilgiyi ve teknolojiyi sanayilerimizle buluşturmayı istiyoruz. Sektörel eğitim programlarımız ile öğrencilerimize staj imkanı sağlayarak, onları iş dünyasına hazır bir şekilde mezun etmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, kariyer merkezimizle, mezun olmuş öğrencilerimizi, uygun iş pozisyonlarına yönlendiriyoruz. Bu bağlamda, DOSABSİAD gibi güçlü bir kurumla ortak çalışmalar yürütmek bizler için mutluluk verici olacaktır.” diye konuştu.

Toplantıda BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Şara, Bursa TTO Müdürü Nadir Yıldırım, BTÜ SEP Koordinatörü Doç. Dr. Onur Saray ve BTÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser de alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Ziyaretin sonunda DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e günün anısına plaket takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.