Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolu, üzüm bağlarını ve domates bahçelerini vurdu

Manisa’da 27 Mayıs günü etkili olan dolu yağışı Saruhanlı ilçesinde bulunan üzüm bağları ve domates bahçelerinde zarara neden oldu.27 Mayıs günü Manisa’da akşam saatlerine doğru etkili olan dolu yağışı tarım arazilerinde hasara...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolu, üzüm bağlarını ve domates bahçelerini vurdu

Manisa’da 27 Mayıs günü etkili olan dolu yağışı Saruhanlı ilçesinde bulunan üzüm bağları ve domates bahçelerinde zarara neden oldu.

27 Mayıs günü Manisa’da akşam saatlerine doğru etkili olan dolu yağışı tarım arazilerinde hasara yol açtı. Yağıştan en fazla etkilenen ilçeler arasında yer alan Saruhanlı’da üzüm bağları ve domates bahçelerinde kısmi zarar meydana geldi. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, dolu yağışının hasar verdiği üzüm bağları ve domates bahçelerini gezdi. Özellikle Kemiklidere ve Dilek Mahalleleri civarındaki tarımsal alanda zararın olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, "Kemiklidere ve Dilek Mahallelerinde üzüm bağlarında ve domates bahçelerinde yaptığımız incelemeler sonucunda 3 bin dekar arazide yüzde 60 civarında dolu hasarı meydana geldiğini gördük. Üzüm bağlarında asmalar kırılmış ve hepsi yere inmiş. Bu sene sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor ve dolu yağışları ürünlerimize zarar veriyor. Çiftçilerimizin çoğunluğu TARSİM sigortalı olduğu için bir an önce sigorta expertizlerine başvurarak zarar tespitlerini yaptırmaları gerekmektedir. Zarara uğrayan çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.