Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doların hızına vatandaş yetişemiyor

Doların yükselmesi döviz bürolarını işlek hale getirdi. Elinde doları olan vatandaş döviz bürosuna koştu. Dövizi olmayan da sadece şaşırmakla yetindi.Dolar/TL paritesi 3.40 liraya kadar tırmanırken, euro da 3.60 ile TL karşısında yeni...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doların yükselmesi döviz bürolarını işlek hale getirdi. Elinde doları olan vatandaş döviz bürosuna koştu. Dövizi olmayan da sadece şaşırmakla yetindi.
Dolar/TL paritesi 3.40 liraya kadar tırmanırken, euro da 3.60 ile TL karşısında yeni tarihi rekorunu kırması elinde doları olan vatandaş döviz bürolarına koşturdu. Doları olmayanlar ise şaşırmakla yetindi.
Dolar bugün TL karşısında 3,40’ı gördü. Bu gelişmeyle vatandaş, elindeki doları yükselen değerle bozdurup kar elde etmek amacıyla döviz bürolarına akın etti. Elinde dövizi bulunmayan vatandaş ise sadece şaşırmakla yetindi.
FED Başkanının açıklaması doları uçurdu
FED Başkanı Janet Yellen, ABD’de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin ’görece yakın’ dönemde artırılabileceğini söyleyerek, faizlerin gelecek ay artırılabileceğini dile getirdi. Bunun üzerine zaten tırmanışta olan dolar yeni bir rekor kırdı ve 3.40’ı gördü. Dün 3.31 TL’nin altına inen dolarda tansiyon FED Başkanı’nın faiz artırımı sinyali veren açıklamalarıyla yeniden tırmanışa geçti. Döviz bürosu sahibi Reşat Yılmaz, dövizdeki hızlı yükselişin Türkiye’ye özel bir durum olmadığını belirtti. Yılmaz, doların yükselişinde FED politikalarının etkisinin çok büyük olduğunu dile getirerek "Dolar kuru bütün para birimleri karşısında güçleniyor. Gün geçtikçe de güçlenecek gibi bir hava esiyor.İkinci bir faiz artışı gelmesi halinde dolar kurunun ülkemizde 3,70 seviyesini görmesi sürpriz olmaz. Piyasalar dikkatli bir şekilde ekonomi yönetiminin nasıl karar alacağını izliyor" dedi.
"Bu sert hareketler geçicidir"
Piyasaların dolar kuruna bir müdahale beklentisi olduğunu söyleyen Yılmaz, "3,08 seviyesini kırdığı an yükseliş sert oldu. Bunun üzerine FED Başkanı Yellen’in açıklamaları da ateşi körükledi. Ancak bu sert hareketler geçicidir. Kısa vadede taşlar yerine oturacaktır. Önümüzdeki bir buçuk ay çok önemli ABD seçimlerinden çıkan sonucun piyasalar açısından nasıl bir netice vereceğini henüz kestirmek çok zor. İkinci bir faiz artışının olmaması durumunda dolar kuru 3 liranın altına da inebilir. Tam bir karambol havası var. Vatandaşa böyle bir havada döviz kurundan uzak kalmalarını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.
Doların yükselmesi vatandaşta şaşkınlık hissi oluşturdu. Doların 3,40 seviyelerine yükseldiğini öğrenen vatandaşlardan bu duruma tepki veren de oldu sevinen de oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.