Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolarda hareketli dakikalar

Küresel risk iştahında artış ve doların neredeyse bütün para birimleri karşısında değer kaybına paralel gün boyunca aşağı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL, ABD verileri sonrası 15 Temmuz'dan beri en düşük olan 2.92'nin altını test etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolarda hareketli dakikalar
Ancak dolar/TL bu seviyelerde tutunamayarak yönünü tekrar yukarı çevirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımına gitmeyeceği ve küresel merkez bankalarının parasal genişlemeye devam edeceği beklentilerinin yanı sıra petrol fiyatlarındaki yükselişle gelişmekte olan piyasalarda iyimserliğe paralel dolar/TL de gün boyunca gevşeyerek 2.92 seviyesine yaklaştı.

Bu sabah saat 0859'da 2.9360/2.9370 seviyesinde olan dolar/TL, ABD verileri ardından 2.9175'e kadar geriledikten sonra saat 1543'te 2.9295/2.9300 seviyesinde işlem görüyor.

ABD'DEN VERİ GELDİ

ABD'de tüketici fiyatları Temmuz ayında yatay bir seyir izleyerek enflasyonun ılımlı seyrettiği sinyalini verirken, Fed'in faizleri yakın zamanda artırma olasılığının azaldığına işaret etti.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan rakamlar Şubat ayından bu yana en düşük enflasyon oranı olurken, üst üste iki aydır gerçekleşen yüzde 0.2'lik artışı izliyor.

Oynaklık gösteren gıda ve enerji maliyetlerini kapsamayan çekirdek tüketici fiyat endeksi ise Temmuz'da yüzde 0.1 arttı. Bu rakam Temmuz'dan önceki üç ay boyunca da yüzde 0.2 olarak gerçekleşmişti.

Fed enflasyon hedefini yüzde 2 olarak belirlerken, Fed'in takip ettiği enflasyon endeksi Mart ayından bu yana yüzde 1.6'da seyrediyor.

Geçen hafta Cuma günü açıklanan zayıf perakende verileri sonrası enflasyon rakamlarının da yatay kalması, piyasada Fed'in faiz artışlarını 2016 sonrasına erteleyeceği beklentilerinin artmasına neden olabilir.

Piyasalar dün geç saatler itibariyle Fed'in Aralık ayındaki toplantısında faiz artırmasına yüzde 46.7 ihtimal veriyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.