Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolara 'Merkez' ayarı!

Merkez Bankası bugün de repo ihalesi açmadı. Güne 3.76 seviyesinden başlayan dolar fiyatları Merkez Bankası'nın hamlesi sonrası 3.75 seviyesinin altına geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolara 'Merkez' ayarı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Bu sabah güne 3.7636/3.7665 seviyesinden başlayan dolar/TL, Merkez Bankası'nın repo ihalesi açmaması üzerine 3.75 seviyesinin altına geriledi. Kur saat 10.33 itibari ile bankalararası piyasada 3.7575 seviyesinden işlem gördü.

TCMB, bugün miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Merkez Bankası, 12 ve 13 Ocak'ta da repo ihalesi açmamıştı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE İKİNCİ TUR TAKİP EDİLİYOR

Piyasada siyasi gelişmeler de takip edilmeye devam ediliyor. AKP'nin MHP ile uzlaşarak hazırladığı ve yürütme dahil pek çok yetkiyi cumhurbaşkanına verecek olan, muhalefetin sert bir şekilde karşı çıktığı anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki ilk tur görüşmeleri tamamlandı.

Anayasa değişikliği görüşmelerinde ilk tur bir çeşit "antrenman" olarak sayılırken, ikinci turdaki oylamalar belirleyici olacak.

Anayasa değişikliğinin halkoylaması, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılacak. Teklifin referandumda kabul edilmiş sayılması için, kullanılan geçerli oyların yarısından bir fazlasının "evet" olması gerekecek.

Öte yandan ana senaryo olmasa da anayasa değişikliğinin bir erken seçim sürecine dönüşme ihtimali piyasalarda baskı yaratan bir diğer unsur olarak görülüyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 11.51, valörde son işlemde yüzde 11.46 seviyesindeydi. 11 Temmuz 2018 itfalı iki yıllık gösterge tahvil dün spot kapanışta yüzde 11.30, valörde son işlemde yüzde 11.21 seviyesindeydi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.