Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Cenevre 2’den netice alınacaksa en kısa sürede alınmalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cenevre 2 Konferansından en kısa sürede olumlu netice alınması gerektiğini söyledi. Davuoğlu, “Cenevre 2 toplantısından sürekli bahsediliyor ve bir beklenti oluşuyor. Bu beklenti olumlu yönde bir neticeye...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cenevre 2 Konferansından en kısa sürede olumlu netice alınması gerektiğini söyledi. Davuoğlu, “Cenevre 2 toplantısından sürekli bahsediliyor ve bir beklenti oluşuyor. Bu beklenti olumlu yönde bir neticeye dönüşmediği sürece büyük hayal kırıklıklarına yol açıyor Suriye halkı açısından.” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile birlikte 20 Kasım 2003’te İngiltere Başkonsolosluğu’na yönelik terörist saldırının yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Davutoğlu, Pera Palas Otel’de İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Cenevre 2 Konferansı’ndan bahseden Davutoğlu, “Suriye ve Cenevre 2 konferansı konusundaki diplomatik trafik epey hızlandı. Londra’da 11 ülkenin dışişleri bakanı olarak bir araya geldiğimizde Cenevre 2 ile ilgili bir çerçeve çizdik. Cenevre 2’ye nasıl baktığımız yönünde ortak pozisyon belirledik. Suriye muhalefet liderleriyle de defalarca görüştüm. Cenevre’ye katılım yönünde teşvik ettik. Koalisyonun genişletilmesi ve özellikle de Kürt grupları bünyesine alması için çağrılarda bulunduk. Son derece pozitif bir kongre topladılar. Hem Cenevre 2’ye katılım kararı aldılar. Hem de Suriye Kürt Ulusal Konseyini üye sayısını 11’e çıkartarak bünyesine alıp geniş tabanlı bir müzakere heyeti oluşturmak için olağanüstü bir adım attılar. Dolayısıyla Londra 11 toplantısında alınan kararlar çerçevesinde aslında 11 ülke ciddi çaba sarf etti ve daha olumlu bir noktaya geldik.” ifadelerini kullandı.

“Biz Türkiye olarak her türlü diplomatik inisiyatife her zaman destek verdik.” diyen Davutoğlu, “Ama mayıs ayından bu yana yılan hikayesine dönecek şekilde Cenevre 2 toplantısından sürekli bahsediliyor ve bir beklenti oluşuyor. Bu beklenti olumlu yönde bir neticeye dönüşmediği sürece büyük hayal kırıklıklarına yol açıyor Suriye halkı açısından. Bir an önce Cenevre 2’nin toplanması. Netice alınacaksa en kısa sürede alınması ve bu yönde de Cenevre 2’nin toplantı takviminin Suriye rejiminin insanlık suçlarını devam ettireceği bir zaman dilimi olarak kullanılmasını, istismar edilmesine izin verilmemesi lazım.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.