Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar hareketli ama Kapalıçarşı sakin !

Finans piyasalarında doların önlenemeyen yükselişi Kapalıçarşı'da çok fazla hareketliliğe neden olmadı. Uzmanlar, piyasaların önünü görerek hareket etme eğiliminde olduğunu belirterek, şu anda alım ya da satış yönlü hareket bulunmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolar hareketli ama Kapalıçarşı sakin !
Finans piyasalarında doların önlenemeyen yükselişi Kapalıçarşı'da çok fazla hareketliliğe neden olmadı. Uzmanlar, piyasaların önünü görerek hareket etme eğiliminde olduğunu belirterek, şu anda alım ya da satış yönlü hareket bulunmadığını belirtti.

İstanbul'un ayaklı borsası kabul edilen Kapalıçarşı'da ekonomik veriler ve gelişmelerden etsini alıyor. Dövizdeki hareketliliği değerlendiren Goldpara'dan Fatih Lebit, 2,59 seviyesinde gezinen doların 2,60 TL'yi test ettiğini belirterek, "Bu da tüm zamanların rekoru. Sene başında dolar 2,36'dan işlem görüyordu. Özellikle Merkez Bankası üzerindeki baskı ve uluslararası ABD Doları'nın bütün para birimleri karşısında değer kazanması iç piyasada dolar/TL'ye de yansıdı. Yüzde 10'a yakın bir değer artışı var. İç piyasada pariteden kaynaklanan bir yükseliş var. Yılbaşında 1,20 seviyelerinde olan parite şu an 1,10 seviyelerinden işlem görüyor. Bu da çift taraflı dolar, TL'ye destek oluyor." ifadelerini kullandı.

İleriye dönük olarak fiyat tahminin zor olduğunun altını çizen Lebit, "Yine de rekor seviyeler olduğu için bir miktar satış olabilir. ABD Merkez Bankası ve ABD'nin atacağı adımlar parite üzerinde önemli. Aynı zamanda Türkiye'de Merkez Bankası'nın sözlü ve fiziki olarak bir müdahalesi olabilir. Dolar ilk etapta 2,55'lere kadar gerileyebilir. Ama müdahale olmaz ve ABD Doları değer kazanmaya devam ederse 2,65 seviyelerini konuşuyor olabiliriz." dedi.

Doların ateşinin yükselmesine karşın Kapalıçarşı'da pek bir hareketlilik göze çarpmıyor. Lebit'in bu durumla ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

"Kapalıçarşı'da hareketlilik fazla seviyede değil. Altında dolardan etkileniyor haliyle o da 100 lira seviyelerini gördü. Sene başından beri o da yüksek seviyelerde diyebiliriz. Çok fazla alış yönünde talep yok, bir miktar satış geliyor vatandaşlar satış yönünde pozisyon almış durumda. Ama dolar için şu anda herhangi bir alış ya da satış söz konusu değil. Bu tür piyasalarda önünü görerek hareket etmek daha makul. Vatandaşlar da bekleyişte şu anda."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.