Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar fiyatlarında yeni rekor

Dolar/TL illikit (ikincil) piyasada tarihi zirve olan 3.4760 seviyesini görerek tarihi zirvesini yeniledi. Kur, saat 09.57’da bankalararası piyasada 3.4630 seviyesinde işlem gördü.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolar fiyatlarında yeni rekor
Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği faiz artışından sonra gerek küresel gelişmeler gerekse Türkiye'ye özgü nedenlerle dolar/TL tarihi zirvelerini yenilemeyi sürdürürken, piyasalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz artışı sonrası bu konudaki açıklamaları yakından izlenecek.

Erdoğan bugün İstanbul'da Kadem Adalet ve Kadın Kongresi'ne, Hacı Fatma Fitnat Hanım Camii açılışına ve Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr.Necmettin Erbakan Külliyesi'nin açılışına katılacak. İlgili programlar saat 10.00 13.00 ve 16.00'de gerçekleşecek.

Dolar/TL illikit piyasada yeni tarihi zirve olan 3.4760'ı gördükten sonra saat bu sabah 09.46 itibarıyla 3.4635 seviyesinden işlem gördü.

EURO DA REKOR KIRDI

Euro/TL'de 3,6664 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.Kur, saat 09.46 itibari ile 3.6630 seviyesinden işlem gördü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 'FAİZ' YORUMU TAKİP EDİLECEK

Art arda yedi ay faiz koridorunun üst bandını indirdikten sonra geçen ay kısa vadeli tüm faizleri sabit tutan Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayında ise politika faizini 50 baz puan, faiz koridorunun üst bandını ise 25 baz puan artırdı.

TCMB, TL'de son dönemde görülen sert değer kayıpları ardından sürpriz bir şekilde politika faizi ile koridorun üst bandını artırırken, analistler bu adımın TCMB'nin TL'deki değer kaybına hassasiyetini ve gerektiğinde adım atabileceğini ortaya koyduğunu söylediler.


Ancak yüksek faize karşı olduğunu her açıklamasında ifade eden, hatta TCMB'nin kararından bir gün önce de dile getiren Erdoğan'ın kararın ardından nasıl bir yorum yapacağı da piyasalarda yakından izleniyor.

TCMB'nin adımının Erdoğan'ın faiz açıklamalarını yinelemesinin hemen ardından gelmesi de kararı piyasanın sürpriz olarak nitelendirmesine neden oluyor.

Erdoğan "14 yılda birkaç konuda arzu ettiğim mesafeyi kaydedemedim... Bunların en başında reel faizlerin düşürülememesi yer alıyor. Yıllardır bu konuda TCMB eleştirmek zorunda kaldım hâlâ da eleştiriyorum. TCMB bağımsız olsun ama ben siyasetçiyim böyle bir şey yapılıyorsa ben de eleştirimi yapacağım... Yüksek reel faiz yolu ile ülke kaynaklarının heba edilmesine rıza gösteremem" demişti.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN KARARI ETKİLİ OLDU

TCMB'nin dün faizlerde beklentilerin üzerinde artırıma gitmesiyle dolar/TL ilk etapta gerilemiş ancak kararın hemen sonrasında gelen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile müzakereleri geçici dondurma çağrısı ardından yeniden yönünü yukarı çevirmişti.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvil dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.30 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 11.24 oldu. Öte yandan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.11 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 10.81 oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.