Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar 58 rubleye geriledi, düşmeye devam edecek

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı ile ilgili “makul bir süre sonra” ifadesi yerine “sabırlı” olunacağı tanımlamasını getirmesi gelişmekte olan ülkelerin yerel para birimlerinin güçlenmesine neden oldu. Hafta başından...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolar 58 rubleye geriledi, düşmeye devam edecek
Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımı ile ilgili “makul bir süre sonra” ifadesi yerine “sabırlı” olunacağı tanımlamasını getirmesi gelişmekte olan ülkelerin yerel para birimlerinin güçlenmesine neden oldu.

Hafta başından bu yana sert hareketlerin görüldüğü ruble hızla değer kazanırken, petrol fiyatlarının yükselmesi ve ekonomi yönetiminin gerekli müdahaleyi yapacağı yönündeki işaretler rublenin toparlanmasını sağladı.

Sabah saatlerinde serbest piyasada dolar 140 kapek gerileyerek 58 rubleye düşerken, avro da 220 kapek gerileyerek güne 72,9 rubleden başladı.

Sberbank da dolar 56 rubleden alınırken, 66 rubleden de satılıyor. Avro alış-satış rakamları ise 70,55-80,85 aralığında.

Brent çıkışlı petrolün varilinin yeniden 60 doların üzerine çıkarak 61,30 doları görmesi Rusya mali piyasalarına olumlu yansıdı.

Ukrayna krizinin çözümüne yönelik olumlu gelişmelerin rublenin değerlenmesine katkı sağlayacağı öngörülürken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün düzenleyeceği basın toplantısında ekonomi ve siyasi konularda vereceği mesajların önemli olacağına dikkat çekiliyor.

Rusya borsaları da sabah saatlerinde yükselişle açıldı. Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 5,78 artarak 759 puana çıkarken, ruble bazlı MICEX endeksi de yüzde 1 artışla 1427 puana yükseldi. Rusya’nın enerji devi Gazprom yüzde 2, en büyük bankası Sberbank yüzde 1,55 artış gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.