Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOKAP Balı “Kovandan Sofraya” Getirmek İçin Çaba Sarfediyor

Gıda Güvenliği, bal, arı sütü, polen ve propolis dahil olmak üzere arı ürünlerinin orijinalliğine odaklanan ilk uluslararası kongre olan “Kovandan Sofraya 2015; Arı Ürünleri, Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi” İstanbul’daki...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOKAP Balı “Kovandan Sofraya” Getirmek İçin Çaba Sarfediyor
Gıda Güvenliği, bal, arı sütü, polen ve propolis dahil olmak üzere arı ürünlerinin orijinalliğine odaklanan ilk uluslararası kongre olan “Kovandan Sofraya 2015; Arı Ürünleri, Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi” İstanbul’daki Steigenberger Hotel’de gerçekleştirildi.
İstanbul Kalkınma Ajansı himayesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümleri, Selanik Aristotle Üniversitesi Tarım Fakültesi ve CRA-API (Honey Bee and Silkworm Unit of the Council for Research and Experimentation in Agriculture) tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, arı ürünlerinin gıda güvenliği ve otantisitesi konularında güncel gelişmeler ele alınarak, yeni fikirler ve bilgiler paylaşıldı.
Kongrenin açılış töreninde konuşan DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP İdaresi olarak arıcılığın geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Yüce “DOKAP Başkanlığı olarak bölgemizdeki potansiyelleri harekete geçirmek için 2014 yılında Türkiye Kalkınma Vakfı gibi tecrübeli ve etkin bir kuruluşla birlikte ‘Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi’ni başlattık. Bu proje ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üretilen arı ürünlerinde kalite standartlarını yükseltmeyi dolayısıyla bölgemizde üretilen ürünlere duyulan güveni de arttırmayı amaçlamaktayız. Bitki çeşitliliği açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Doğu Karadeniz’e yakışan, kaliteli ve markalaşmış ürünlerin üretimi konusunda kararlı ve yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bal üretimi, hizmet olarak son derece hassas konulardan biridir. İnsan sağlığı ile doğrudan ilgili bir hizmet olarak son derece yüksek sorumluluk gerektirmektedir. Sağlık ve hijyen şartları yanında, ayrıca lezzet ve damak tadı, görünüm ve kalite, diğer unsurları oluşturmaktadır. Kısacası, insan yediklerinden dolayı içinin rahat olmasını ister. Bal satın alırken ilk akla gelen balda şeker olup olmadığıdır. Bu konu elbette önemlidir. Ancak daha da önemlisi balda kalıntı bırakan ilaçlı mücadele ve temel petek üretiminde yabancı madde kullanılması gibi unsurlardır. DOKAP olarak ülkemizde daha sağlıklı, güvenilir, kalite standartlarında bal üretmek ve tüketmek temel hedefimiz olup bununla ilgili çalışmalarımızda başarılı olmayı hedefliyoruz” dedi.
Bölge arıcılığının geliştirilmesinin 2014-2018 DOKAP Eylem Planı içerisinde yer aldığını ifade eden Yüce, arıcılığın geliştirilmesiyle ilgili tüm çalışmanın yanında olduklarını ve her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.