Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğumlar öncesi ilaçlama çalışmaları hızlandırıldı

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki 438 küçükbaş hayvan işletmesinde dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Kırkağaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Cihan Doğan, yaklaşan küçükbaş hayvanların doğumu vesileleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğumlar öncesi ilaçlama çalışmaları hızlandırıldı

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki 438 küçükbaş hayvan işletmesinde dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Kırkağaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Cihan Doğan, yaklaşan küçükbaş hayvanların doğumu vesileleriyle çalışmaları sıklaştırdıklarını söyledi.

Kırkağaç’taki 438 adet küçükbaş hayvan işletmesinde yapılan dezenfekte çalışmaları yaklaşan doğumlar nedeniyle hızlandırıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kırkağaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Cihan Doğan, "İlçe Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Şubesince tüm mahallerimizde küpeleme ve aşılama çalışmaları rutin bir şekilde yapılmaktadır. İlçemizde herhangi bir hastalık çıkışına mahal vermemek için, Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin talebi üzerine Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde, Manisa İli genelindeki koyun ve keçi ağıllarında dezenfeksiyon seferberliği başlatılmıştır. Projede amaç; özellikle doğum dönemi öncesinde ağıllarda dezenfeksiyon gerçekleştirerek ölüm oranlarını azaltmak ve ekonomik kayıpları durdurmaktır. Bu kapsamda, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü projenin organizasyonunda görev alırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekip ve ekipmanların temin edilmesinde, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ise ilaçların alınmasında görev üstlenmişlerdir. İlçemizde bulunan 438 birlik üyesi küçükbaş hayvan işletmelerinin dezenfeksiyon işlemleri Pazartesi günü başladı ve 2 hafta gibi bir süreçte tamamlanması hedeflenmektedir." dedi.

İlçe müdürlüğünün görevi içerisinde olan hayvan sağlığı ve refahının sağlanması için veteriner hekimlerin özveri ile çalıştıklarını kaydeden Doğan, hem personele hem de bu alandaki çalışmalarda aksamaların oluşmaması için yardımcı olan vatandaşlara teşekkür ederek her zaman hizmete hazır olduklarını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.