Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu’da üretene devlet ortak olacak

Hükümetten terör olaylarına karşılık yaşanan mağduriyeti gidermek için bir hamle daha geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu’da üretene devlet ortak olacak
 Hükümet tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı sürpriz proje için çalışmalar son aşamaya geldi.
Proje kapsamında kamunun ihtiyaç duyduğu bazı ürünlerin özel sektör eliyle ürettileceğine vurgu yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Devlet, 'şu tarihe kadar şu ürüne ihtiyacım var' diyecek. Hem alım hem de yatırım garantisi verilecek. Sermayesi yoksa da yüzde 50 ortak olacak. Yatırım yerini, arsasını da verecek. Ama 'sen yöneteceksin, şirket senin ben ortağım, şu tarihte ayrılacağım' diyecek. Devlet ortak olacak ama günü geldiğinde 'tık' diye çıkacak" diye konuştu. Bakan Zeybekci, bölgede teknoloji dışında kamunun hastane, adliye, askeriye gibi kurumlarında ihtiyaç duyulan bütün ürünlerin üretileceğini söyledi.
FİRMAYA ÖZEL DESTEK
Bakan Zeybekci, yeni dönemde stratejik sektörlerde üç beş firma seçerek, "Sen iletişim teknolojisi, sen bilgisayar, sen beyaz eşya üret" diyerek bir defalığına teşvik edeceklerini söyledi. Zeybekci, "Gerekirse '10-20 yıl boyunca çalıştırdığın elektronik mühendislerini destekleyeceğim, (farazi) mühendis başına 3 bin lira vereceğim' diyeceğiz. Ya da ilelebet vergi desteği diyeceğiz. Bunu belirli alanlarda yapacağız ki Türkiye kendi kulelerini, devlerini yaratabilsin" dedi.
YERLİ YABANCI AYRIMI YOK
Geçen yılın başında Türkiye'nin ayakkabı ithalatının 1.1 milyar dolar olduğunu anımsatan Bakan Zeybekci, "Toplam 400 milyon dolar aşağı çektik. Biraz daha tedbirlerle devam edeceğiz. Ne oldu? Türkiye üretime girdi. Spesifik alanlarda yerli-yabancı ayrımı yapmadan, herkesi kapsayacak desteklerimiz sürecek" dedi.

(Sabah)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.