Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu Karadeniz’in Bitki Florası Katma Değeri Yüksek Ürünlere Dönüştürülecek

Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu (sağdaki), Tsgiad'ın Düzenlediği İftar Yemeğinde Katıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu Karadeniz’in Bitki Florası Katma Değeri Yüksek Ürünlere Dönüştürülecek
Doğu Karadeniz’in zengin bitki florasının değerlendirilerek ekonomik olarak katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüleceği belirtildi.
Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD) iftar yemeğinde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da gelişen sektörlere bağlı olarak yapacak işin çok fazla olduğunu hatırlattı. Hacısalihoğlu "Şehrimizde turizm sektörü ön plana çıktı ama özellikle yüksek teknolojik üretim konularına dikkat çekmek istiyorum. Bu konuda biraz daha proje hazırlamanızı arzu ediyorum. Odamız tarafından kurulan ve Teknokent’te 4 yıldır devam eden İnovasyon merkezi var. Eğitimle başladı ve devam ediyor. Prototip üretimler de yapılabiliyor. Güdümlü projeyle teknolojik ürünlerin üretilmesi konusunda altyapının hazırlanması, makine ve teçhizatın alınması konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. Buradaki amaç proje geliştirildiği takdirde bunu üretecek makine ekipmanın el altında olmasıdır. Yeni firmaların kuluçka merkezi tarzında burada türemesidir” dedi.
Teknokent’te önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’yle ilgili de bilgiler veren Hacısalihoğlu "Biyoteknoloji merkezini önemli görüyoruz. Bölgemizde yaklaşık 3 bin 500 çeşit olan flora faunanın değerlendirilmesi, katma değeri yüksek hale getirilmesini amaçlıyoruz. Bölgemizdeki bu işle uğraşan firmalarımız 50-60 yıllık kuruluşlar olmasına rağmen bitkilerin hala soğan veya yaprağını satıyoruz. Dolayısıyla katma değer oluşturamıyoruz. Her zaman şikayet ettiğimiz, yabancıların, Almanlar’ın, İsrailliler’in gelip bitkilerimizi toplayıp değerlendirmesinin önüne geçme projesidir bu. Bu ürünleri işleyecek olan makine ve teçhizatı da binaya koyacağız. İnovasyon merkezinde de sanayiye dönük projelerin hayata geçmesi konusunda yeni firmaların kurulması için çalışacağız. Amacımız bu merkezde 100 firmaya ulaşmak ve yüksek teknolojik ürünleri üreten bir şehir haline gelmek" diye konuştu.
Trabzon’da turizm sektörünün de çok önemli konuma geldiğini, fiziki altyapıların büyük oranda tamamlandığını belirten Hacısalihoğlu, “Amacımız turizmi 3 veya 4 aya değil, yıl boyuna yaymak. Kış, kongre, doğa ve kurvaziyer turizmini geliştirerek ileri seviyeye götürmek. Tüm alanlarını canlandırmak suretiyle turizmi bölgemizin geleceğine dönük bir lokomotif haline getirmek istiyoruz. Bu işi yapacak olan özel sektördür” diyerek sözlerini noktaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.