Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Doğru Projelendirmeyle Türkiye’nin Cari Açığını Yüzde 10 Azaltabiliriz”

İSKİD, 13 Ekim’de düzenleyeceği ’Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’yla sağlığı doğrudan etkileyen hasta binaları masaya yatıracak.İklimlendirme-Soğutma Klima imalatçıları Derneği (İSKİD), ’Mimari Tasarımda İklimlendirme...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSKİD, 13 Ekim’de düzenleyeceği ’Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’yla sağlığı doğrudan etkileyen hasta binaları masaya yatıracak.
İklimlendirme-Soğutma Klima imalatçıları Derneği (İSKİD), ’Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın dördüncüsünü 13 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirecek. Malzeme, müteahhit, müşavir, mühendis, mimar, denetçi, kamu görevlisi ve STK temsilcilerini ağırlanacağı etkinlikte son yıllarda yeni bir kavram olarak sektörün karşısına çıkan ve sağlığı doğrudan etkileyen ’hasta bina’ kavramını önlemek için yapılması gerekenler katılımcılarla paylaşılacak. İSKİD Merkezi İklimlendirme Sistemleri Komisyonu Başkanı Volkan Arslan, “Özellikle konferansta bütünleşik tasarımla doğru projelendirmenin önemini vurgulayacağız. Bütünleşik tasarımı, mimar ve mekanik projecilerin, projenin en başından bitimine kadar uyum içinde çalışması şeklinde tanımlayabiliriz. Ancak bu noktada doğru projelendirme yapılmaz ise ortaya çıkan binalar insanların taze hava gereksinimini karşılayamıyor” dedi.
Ayrıca, doğru sistem ve cihazların kullanılmamasının da, enerjinin büyük bir kısmının boşa gitmesine neden olduğuna dikkat çeken Volkan Arslan, nefes alan binaların, iç hava kalitesi ve ısıl konforu en iyi şekilde tasarlanan ve enerji verimli iklimlendirme sistemlerinin uygulandığı projeler olduğunu söyledi.
Avrupa Birliği Uyum Süreci dahilinde birçok standardın olduğu gibi kabul edilerek, Türk standardı olarak belirlendiğini ileten İSKİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Ozan Atasoy, şunları söyledi: “Bu konuda çok büyük eksiklik görmüyoruz. Ancak bu standartların hayata geçirilmesi, yapılan uygulamaların standarda uygunluğunun denetlenmesi konusunda hem özel sektörde hem de kamu yatırımlarında hâlâ büyük eksiklikler görüyoruz. Bu konuda artacak farkındalık ve denetimler ile yapı kalitelerinin ve sektörümüzün gelişiminin önü açılacaktır”.
2014 yılında sektörün 4.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bilgisini de veren İSKİD Onursal Üyesi Vural Eroğlu, bu yıl ihracat beklentilerinin yüksek olmadığını söyledi. İhracat gerçekleştirdikleri hedef pazarlarda ekonomik kriz yaşandığını belirten Eroğlu, “Sektörümüz, bu tehdit arz eden ihracat rejiminden çıkmak için sektörel olarak çok ciddi çalışmalar yapıyor. Ancak ürün ihracatının yetmediğini söylemeliyiz. Aynı moda sektöründe olduğu gibi tasarımcılarımızın bilgi ihracatında da gelişmesi gerekli” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.