Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz depolama için imzalar atıldı

Tekfen İnşaat ve Tesisat ile Alman HMB’nin yer aldığı konsorsiyum, Tarsus’ta yapılacak toplam 4 milyar metreküp kapasiteli yer altı doğalgaz depolama tesisleri için 2 sözleşme imzaladığı açıklandı.Tekfen Holding’e bağlı Tekfen İnşaat...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekfen İnşaat ve Tesisat ile Alman HMB’nin yer aldığı konsorsiyum, Tarsus’ta yapılacak toplam 4 milyar metreküp kapasiteli yer altı doğalgaz depolama tesisleri için 2 sözleşme imzaladığı açıklandı.
Tekfen Holding’e bağlı Tekfen İnşaat ve Tesisat ile Alman HMB’nin yer aldığı konsorsiyum, Mersin’in Tarsus ilçesinde yapılacak toplam 4 milyar metreküp kapasiteli yer altı doğalgaz depolama tesisleri için 2,4 milyar euro tutarında 2 sözleşme imzaladığı duyuruldu. Tekfen’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Tekfen İnşaat ve Tesisat ile HMB’nin sözleşmelerdeki toplam payının 723 milyon avro olacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile HMB - Hallesche Mitteldeutsche Bau AG’nin Fransız Vinci Grubundan Entrepose Contracting ile oluşturduğu Konsorsiyum, Mersin-Tarsus Bölgesinde birbirine yakın iki sahada gerçekleştirilecek toplam 4 (dört) milyar metreküp (4 bcm) kapasiteli Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisleri’nin EPC (Mühendislik-Tedarik-Yapım-İşletmeye Alma) esasıyla yapımı için yatırım lisans sahibi işverenler olan Toren Doğalgaz Depolama ve Madencilik A.Ş. ve Gaz Depo ve Madencilik A.Ş. firmaları ile toplam 2 milyar 413 milyon euro tutarında iki adet Sözleşme imzalamıştır.
Grup şirketlerimiz Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ve HMB - Hallesche Mitteldeutsche Bau AG’nin konu sözleşmelerdeki toplam payı 723 milyon eurodur. Konu sözleşmeler kapsamındaki işlere, işveren şirketler tarafından ilgili proje finansmanının sağlanması üzerine başlanacak olup Grup şirketlerimizin Konsorsiyum içindeki iş kapsamlarını işlerin başlamasını takiben 5 yıl içerisinde fiilen tamamlaması planlanmıştır".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.