Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOĞAKA 79. Yönetim Kurulu Toplantısı İskenderun’da yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 79. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapıldı.İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOĞAKA 79. Yönetim Kurulu Toplantısı İskenderun’da yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 79. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapıldı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantının açılış konuşmasını DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun yaptı.

2017 yılı çalışma programı çerçevesinde çeşitli alanlarda proje destek faaliyetleri, eğitim programları, organizasyonlar, analiz ve planlama çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edildiğini belirten Coşkun, “Destek programları kapsamında 2017 Yılı Teknik Destek Programı’nda daha önceki dönemlerde başarılı olan projelerin uygulanmasına devam edilmekte olup Eylül-Ekim dönemi için başvurular alınmaktadır. Güdümlü Proje Desteği’nde ise devam eden projelerin yanı sıra yeni projelerin bölgemize kazandırılması amacıyla hem ilgili kurum ve kuruluşlarla hem de Kalkınma Bakanlığı ile çalışmalara devam edilmektedir” dedi.

DOĞAKA’nın yaptığı faaliyetler hakkında da bilgiler veren Coşkun, “Bölgemizdeki sektörlerin rekabet gücünü geliştirmeye ve fiziksel altyapının iyileştirilmesine yönelik destek programlarının 2017 yılı içerisinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Diğer taraftan başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgemize pay kazandırmayı amaçlayan ajansımızın, başvurusunun tamamlandığı 5 adet projenin değerlendirme aşamaları devam etmektedir. Toplam değeri yaklaşık 14 milyon Euro olan projelerin değerlendirme çalışmaları kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri tarafından 23 Ekim 2017 tarihinde Kahramanmaraş’a teknik gezi yapılacaktır" dedi.

Açış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Av. Mehmet Altun’da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.