Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Sigorta Ceo’su Kırmızı: “Trafik sigortası primleri düşüyor”

Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin Temmuz ayı itibarıyla aşağı düşmeye başladığını söyleyerek, "Temmuz ayında fiyatlarda belirli oranlarda düşüş yaşandı. Ağustos ayında da indirim yapacağız"...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin Temmuz ayı itibarıyla aşağı düşmeye başladığını söyleyerek, "Temmuz ayında fiyatlarda belirli oranlarda düşüş yaşandı. Ağustos ayında da indirim yapacağız" dedi.
Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, kamuoyunda son aylarda yoğun bir şekilde tartışılan Zorunlu Trafik Sigortası primlerinde trendin terse dönmeye başladığını belirtti. Kırmızı, yılın ikinci yarısı itibarıyla söz konusu poliçelerde fiyatların aşağı düştüğünü ifade etti. Nihat Kırmızı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yılın ilk yarısında oluşan ve kamuoyunda tartışılan fiyatların koşulların farklı olduğu zamanlarda hazırlanan tarifelerden oluştuğunun altını çizerek, "Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda gerek yasal düzenlemeler ve gerekse de teknik koşullar değişmeye başladığı için yılın ikinci yarısından itibaren bu bağlamda da fiyatlarda ivme aşağıya dönmüştür" dedi.
Zorunlu Trafik Sigortalarında değişen kanun maddeleriyle ortaya olumlu bir durum çıktığını hatırlatan Kırmızı: “Son iki yılda kasko sigortalarında yaşanan olumlu trendin trafik sigortasında da yeni düzenlemeler sonrasında olumlu etkilerini görmeye başlayacağız. Temmuz ayı itibariyle yaşanan düşüş trendinin önümüzdeki aylarda kademeli bir şekilde devamını görebiliriz" şeklinde konuştu.
"Sektör mutlaka karlılığa kavuşacak"
Sektörü yakından ilgilendiren doğrudan tazmin sistemine yönelik görüşlerini de paylaşan Nihat Kırmızı, "Yürürlüğe girdiğinde sistem tersine dönecek. Üçüncü kişiler, aracınıza her hangi bir hasar verdiklerinde, araç sahibi olarak siz, kendi sigorta şirketinize gideceksiniz. Sigorta şirketi de ödemeyi kusurlu şoförün sigorta şirketinden geri alacak. Doğrudan tazmin sistemi müşteriye hizmet kalitesinin arttırılması yönünde de etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.
Kırmızı, yürürlükteki düzenlemelerin sektörü beklenen ve arzulanan karlılığa ulaşmasını beklediğini ve bunun da ilerleyen dönemde fiyatları aşağıya doğru çekeceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.