Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da Emlak Ve İnşaat Sektörü Canlanıyor

Diyarbakır’da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi.Diyarbakır’da, 7 Haziran seçimlerinin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi.
Diyarbakır’da, 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan terör olayları yüzünden durma noktasına gelen emlak ve inşaat piyasası yeniden hareketlenmeye başladı. Kentteki belirsizlik nedeniyle ara verilen inşaatlara yeniden başlanırken, ev ve arsa ticareti de canlandı.
Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki olaylardan dolayı satışların durma noktasına geldiğini ancak olayların durulmasıyla birlikte bir hareketlilik olduğunu söyledi. Konut kredilerinin düşmesiyle de ciddi satışlar beklediklerini aktaran Kızılay, "Çok büyük anlamda yatırımlar olmadı şuana kadar. 200 ile 300 bin TL değerindeki daire fiyatları çok rahatlıkla satılıyor. Yatırım yapmak isteyenlere ’Diyarbakır’ı mahrum etmesinler’ diyorum. Şuan her şey iyi gidiyor" dedi.
"ŞUAN Kİ SÜREÇTEN UMUTLUYUZ"
Müteahhit Ejder Oruç ise, olaylardan önce piyasanın iyi olduğunu ve dört aylık çatışma sürecinde oldukça etkilendiklerini söyledi. Oruç, "Sadece biz değil tüm Diyarbakır etkilendi. Ama şuan ki süreçten dolayı umutluyuz. Kredilerin inmesi vatandaşa güven verdi. Piyasalar eski haline dönüyor. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Bizim işimiz bu yapmak zorundayız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.