Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSİAD 'iş adamları' ifadesini 'iş insanları' olarak değiştirdi

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (DİSİAD) yapılan 8. olağan genel kurulunda derneğin isminde yer alan 'iş adamları' ifadesi 'iş insanları' olarak değiştirildi. DİSİAD 8. Olağan Genel Kurulu, Diyarbakır Ticaret Borsası'nda...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİSİAD 'iş adamları' ifadesini 'iş insanları' olarak değiştirdi
Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (DİSİAD) yapılan 8. olağan genel kurulunda derneğin isminde yer alan 'iş adamları' ifadesi 'iş insanları' olarak değiştirildi.

DİSİAD 8. Olağan Genel Kurulu, Diyarbakır Ticaret Borsası'nda yapıldı. Toplantıya Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve derneğin üyesi katıldı. Faaliyet raporunun okunmasının ardından derneğin isminin değişikliği için oylama yapıldı. Yapılan oylamada DİSİAD'ın adı Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği olarak değiştirildi. Kurul ayrıcı eşbaşkanlık sistemini de kabul etti.

Toplantıda konuşan derneğin başkanı Burç Baysal, güzel günlerin coğrafyada hakim olacağı inancında olduklarını belirterek, "Kentimizin isteği olan eşit yaşam koşulları kendi içindeki insanlara ve tüm farklılıklarına saygı gösterilmesi unutulmamalıdır. Bizi biz yapan özgürlüklere duyduğumuz saygıdır. Bunu bizlerin unutmaması lazım, bu unvanı almak için her kesim bu konuyla ilgili bedel ödedi. Özgürlükler şehrine yakışan bir harekette bulunmalıdır her yurttaşımız." dedi.

DİSİAD'ın bu konuda hem çağın içinde bulunmayı hem de geçmişin bugün ki koşullarına uymayan yönlerini değiştirme talebiyle kurul yaptığını belirten Baysal, sözlerine şöyle devam etti: "İsim değişikliği yönündeki talebimiz politik bir açılım değildir. Tamamıyla felsefik bir yaklaşımdır. Kendi insanlarımızı içinde bulunduğumuz kurumlar içerisinde tartışılır duruma getirmemekti esas hedefimiz. Kadın işverenlerimizi içine alıp isim değiştirme talebiyle. Kendilerini öteki görmeme talebimiz kadına, emeğe ve saygılı bir iş örgütlenmesi olarak çevreye duyarlı hakkaniyet içerisinde ekonomik bir yaşam için DİSİAD hep eşitlikçi ve adil öncüsü olacaktır. Yönetim kurulumuza da aslında DİSİAD içerisinde bulunan kadın üyelerimizi de aldık. Bu anlamda da kota falan koymadık."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.