Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİKKAT! Okulların açılış tarihi değişti! İşte okulların açılacağı yeni tarih bakan açıkladı

Okullar ne zaman açılacak 2016 eğitim yılı ne zaman başlayacak sorularının net cevabı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Okullar 19 Eylül Pazartesi günü açılacaktı ama...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİKKAT! Okulların açılış tarihi değişti! İşte okulların açılacağı yeni tarih bakan açıkladı
 Okullar ne zaman açılacak tarih değişti net açıklamayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. 19 Eylül Pazartesi günü açılması planlanan okulların açılış tarihi ertelendi. Peki okullar ne zaman açıklacaki yeni öğretim yılı ne zaman başlayacak, okullar 2017 yılında ne zaman kapanacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇIKLACAK TARİH DEĞİŞTİ
Okulların açılış tarihi olarak 19 Eylül belirlenmişti ama yeni yapılan açıklamayla ve OHAL nedeniyle bu tarihin Ekim ayına kaydırılması gündemde. Konuyla iligli açıklama yapan İsmet Yılmaz,  'İçinde bulunduğumuz durumda Okulların açılması 1-2 hafta ertelenebilir ve öyle olacak. Okullar 3 Ekim tarihine kadar açılmış olacak dedi. Bizde bu tarihe kadar atamaları tamamlayacağız' dedi.

 Bu ifadelerin internette yer alması üzerine okullar geç mi açılacak sorusu gündeme oturdu. Konuyla ilgili MEB’den açıklama yapılması bekleniyor.
Okulların Açılış Tarihi Değişti, Okullar Ekim Ayında Açılacak
Okulların açılışının Ekim ayına kaydırılmasında etken neden darbe girişimi. Bunda özellikle OHAL ilan edildikten sonra MEB’de yapılan operasyonlar nedeniyle kapatılan okulların MEB’e bağlanması ve öğretmenlerin açığa alınma durumunun olduğunu düşünüyoruz.
Okulların açılma zamanını belirleyecek en önemli etkenlerin soruşturmaların tamamlanması, öğretmen atamasının yapılması olarak görüyoruz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.