Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİKKAT! İTİRAZ İÇİN SON 10 GÜN

Yeni değerleme rakamlarının ardından vatandaşın karşı karşıya kaldığı fahiş emlak vergisine itiraz için son 10 günlük sürece girildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİKKAT! İTİRAZ İÇİN SON 10 GÜN

Takdir komisyonlarının yeniden belirlediği arsa ve arazi metrekare fiyatlarının ardından vatandaşın emlak vergisi matrahına itiraz edebilmesi için son 10 günlük sürece girildi. Konut ve arazi sahibi olan 26 milyon mükellefin ödeyeceği emlak vergisinin matrahını belirleyen değerleme sonuçları takdir komisyonları tarafından haziran ayı içinde ticaret ve sanayi odaları ile muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Vergi matrahını etkileyen arsa ve arazi birim metrekare değerleri açıklandı.

Sözcü gazetesinden Sayime Başçı'nın haberine göre Haziran ayı boyunca muhtarlıklarda, sanayi ve ticaret odalarında askıda bulunan arazi ve arsaların metrekare değerleri her 4 yılda bir yeniden belirlenerek, vatandaşların ödeyeceği emlak vergileri için taban oluşturuyor. Ancak 2018-2021 dönemlerini kapsayacak bu matrahlar, bazı bölgelerde yüzde 400'e varan fahiş artışları kapsıyor. Pek çok vatandaşı isyan noktasına getiren ve on binlerce TL'lik vergi borcu ile karşı karşıya bırakan bu vergi rakamlarına itiraz için son 10 günlük sürece girildi. Yasaya göre, emlak vergisi mükelleflerinin muhtarlıklardan takdir komisyonlarının kararlarını alarak 30 gün içinde dava açmaları gerekiyor. Dolayısıyla mükelleflerin temmuz ayı sonuna kadar vergi mahkemelerine dava açmaları gerekiyor.

Sözcü

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.