Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Didim Ticaret Odası, Muğla Ticaret Borsası açılışına katıldı

Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Muğla Ticaret Borsasının yeni hizmet binasının açılışına katıldı.Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Didim Ticaret Odası, Muğla Ticaret Borsası açılışına katıldı

Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Muğla Ticaret Borsasının yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, açılışı Didim’de yatırımları bulunan Didim Ticaret Odası üyesi Batman Ticaret Borsası Meclis Başkanı Beşir Altunç ile birlikte katıldı. Meclis Başkanı Yıldırım tören sonrasında Hisarcıklıoğlu ile istişarelerde bulundu. Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen’in ev sahipliğindeki toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Muğla’nın tarih ve turizm kenti olduğu gibi aynı zamanda bir tarım kenti olduğunun altını çizdi. Ortaklık kültürünün üzerinde duran TOBB Başkanı, kazanca ulaşmanın ve ticarette başarılı olmanın yolunun iyi bir ortaklık kültüründen geçtiğini bildirdi.

Oda-Borsalardan gelen talepler sonrasında neler yapıldığı noktasında bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, Finansman konusunda da çok önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, 27 bin firmaya nefes kredisi sağladıklarını anlattı. Hisarcıklıoğlu, “KOSGEB’ten sıfır faizli 3 yıl vadeli 260 bin firmaya kredi sağladı. Kredi Garanti Fonu 313 bin firmaya kefil oldu ve kredi almalarını sağladı. Toplamda 600 bin firmaya dokunabildik” dedi.

İstihdam konusunda tarihi başarıya imza attıklarını ifade eden TOBB Başkanı, devletin verdiği büyük destekler ile 6 ayda 1,6 milyon kişiye iş sağladıklarını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, Muğla’nın 62 bin kişiyi istihdam ettiğini bunun da firma başına 3,5 kişi ilave istihdam anlamına geldiğini belirterek, Türkiye’de birinci olduğunu ifade etti.

Açılış töreninden sonra Milas Ekonomisinin Öncüleri Ödül Törenine katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milas’ın Türkiye’nin ve turizmin yeni parlayan yıldızlarından biri olma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Açılış sonrasında aynı gün Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği ekonominin öncüleri ödül töreni, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, çevre il ve ilçelerden oda borsa başkanları ve çok sayıda iş adamının katılımıyla gerçekleştirildi. Didim Ticaret Odası adına Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ve Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Çağlayan ile ilçemizde yatırımları bulunan Didim Ticaret Odası Üyesi, Batman Ticaret Borsası Meclis Başkanı Beşir Altunç katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.