Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları Bursa’da başladı

Ekonomi Bakanlığı ile TOBB tarafından koordine edilen ve destek mekanizmaları hakkında iş dünyasını bilgilendirmeyi amaçlayan ‘Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları’nın ilki Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları Bursa’da başladı

Ekonomi Bakanlığı ile TOBB tarafından koordine edilen ve destek mekanizmaları hakkında iş dünyasını bilgilendirmeyi amaçlayan ‘Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları’nın ilki Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

11 ilde düzenlenmesi planlanan Devlet Destekleri Tanıtım Toplantılarının ilk ayağı Bursa oldu. İhracatta sağlanan destek programları, döviz kazandırıcı hizmet ticaretinin desteklenmesi, yatırım teşvikleri ile Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları hakkında bilgilendirme yapılan toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ilker Duran, TOBB Dış Ticaret Müdürü Ayşe Mehtap Ekinci, Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdupak, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İmalat 1 Daire Başkanı M. Cengiz Arabacı, Dış Ticaret Uzmanları Ayhan Bozkurt ile Ramazan İçuz, İhracatı Geliştirme Uzmanı Ebru Gülsoy Rojas ile Türk Eximbank Müşteri İlişkileri Yönetimi Müdürü Osman Kutluhan ve Pazarlama Yöneticisi Yasin Okur katılırken; Bursa iş dünyası da toplantıya büyük ilgi gösterdi.

Destek kapısı projesi Türkiye’de bir ilk

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursalı firmaların daha rekabetçi bir yapıya kavuşmaları için devlet desteklerinden en üst düzeyde faydalanmalarını istediklerini söyledi. Bu amaç doğrultusunda Destek Kapısı Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Duran, “Projemiz, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Devlet tarafından sağlanan desteklerle ilgili merak edilen tüm soruların cevaplandığı, kamu-özel sektör arasında köprü vazifesi gören önemli bir platform oluşturduk. Bu proje kapsamında şimdiye dek çeşitli konu başlıklarında altı toplantı gerçekleştirdik ve kamu ile özel sektör arasındaki iletişimin güçlenmesine katkıda bulunduk” dedi. Duran, Devlet Destekleri Tanıtım Toplantılarıyla birlikte devlet desteği alarak yatırımlarını artıran firmaların sayısının çoğalacağına inandığını da sözlerine ekledi.

"Global KOBİ’ler hedefliyoruz"

TOBB Dış Ticaret Müdürü Ayşe Mehtap Ekinci ise TOBB’un 1,5 milyona yakın üyesinin olduğunu ve bu üyelerden yalnızca yüzde 20’lik kısmının ihracat yaptığını söyledi. Devlet teşviklerinin ihracatçı sayısının artması noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan Ekinci, dış pazarda daha etkin, global KOBİ’ler hedeflediklerini belirterek, “Devletimizin ve Hükümetimizin çok önemli teşvikleri var. Ekonomi Bakanlığımız ile birlikte düzenlemiş olduğumuz bu toplantılarla firmalarımıza rehberlik etmek ve onları teşviklerden faydalanmak noktasında cesaretlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Her çapta firmaya bir destek var

Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdupak, Bakanlık olarak Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri’ne devam ettiklerini, yeni başlatılan Devlet Destekleri Tanıtım Toplantıları’nda farklı olarak yeni devreye alınmış ve devreye alınması planlanan destekler hakkında firmaları bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi. İhracatta sağlanan destekleri tematik olarak ihracatta hazırlık ve kurumsal kapasite oluşturma, pazarda tutundurma ve yüksek katma değere yönelik olmak üzere 3 farklı segmentte ele aldıklarını belirten Yurdupak, her firmaya uygun olabilecek bir desteğin bulunduğunu belirtti. Yurdupak, “Her keseye uygun, her şirket büyüklüğüne göre desteklerimiz mevcut. İlk kez ihracat yapacak firmalardan en tepedeki firmalara kadar herkes bir şekilde desteklerimizden faydalanabilirler” dedi.

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İmalat 1 Daire Başkanı M. Cengiz Arabacı da yatırımlarda devlet yardımları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Yatırım teşvik sistemine ek olarak 2016 yılının sonunda proje bazlı destek sistemi mevzuatını da oluşturduklarını söyleyen Daire Başkanı Arabacı, bu sistemle yatırımcının ihtiyaç duyduğu desteklerin proje bazlı değerlendirilerek desteklerin çeşitlendirilmesi ve esnetilmesini amaçladıklarını belirtti.

Programda ayrıca İhracatı Geliştirme Uzmanı Ebru Gülsoy Rojas Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi destekleri hakkında, Dış Ticaret Uzmanı Ayhan Bozkurt yurt içi ve yurt dışı fuar destekleri hakkında, Dış Ticaret Uzmanı Ramazan İçuz Turquality ve marka destekleri hakkında, Türk Eximbank Müşteri İlişkileri Yönetimi Müdürü Osman Kutluhan Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası hakkında ve Türk Eximbank Pazarlama Yöneticisi Yasin Okur da ihracat kredileri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.