Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev şirket iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin en büyük demir çelik firmalarından biri olan Yolbulan Metal iflas erteleme istedi. Mahkeme, borca batık şirket için kayyum ataması yaptı. Hacizlere karşı korumaya alınan şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev şirket iflasın eşiğinde!
Demir çelik sektörünün önde gelen Ali İhsan Yolbulan’ın başında olduğu Yolbulan Metal San. ve Tic. A.Ş. iflas erteleme isteği ile 1 Temmuz’da mahkemeye başvurdu. Mahkemeye yapılan başvuruda şirketin borca batık olduğu kaydedildi.

CİROSU YARIM MİLYAR LİRA
Başvuruda, erteleme kararının alacaklıları da koruma amaçlı olduğu kaydedildi. Mahkemeye sunulan belgelere göre, şirket borca batık durumda. Geçtiğimiz yıl 500 milyon lira elde eden şirketin borcu 200 milyon lira seviyesinde.

DÜŞÜK TALEP VE KUR VURDU
Dava başvuru dilekçesinde, şirketin mali sıkıntıya girmesine bir dizi etkenin yol açtığı kaydedildi. Buna göre, kurlardaki artış, fiyatlardaki dalgalanma, talepte yaşanan daralma ve dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılar, Yolbulan Metal’in mali dengesinin bozulmasına neden oldu.

KAYYUM ATAMASI YAPILDI
İstanbul Anadolu 6. Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılan başvuruya ilişkin ara kararını 12 Temmuz’da verdi. Mahkeme, şirketin tedbir talebini yerinde buldu. Mahkeme, Mali Müşavir Şükrü Savaş ve Doç. Dr. Serdar Acar da kayyum olarak atadı.

VARLIKLARI TESPİT EDİLECEK
Mahkeme, şirketin varlıkları ile finansal durumu ile ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlanması için de 4 kişilik de bilirkişi heyeti oluşturdu. Şirketin, İstanbul, Osmaniye ve Hatay’da bulunan fabrika ve gayrimenkullerinin de değerlemesi yapılacak; bir rapor halinde dosyaya sunulacak.

500 BÜYÜK DEV ARASINDA
Metal sektöründe 26 yıldan bu yana faaliyet gösteren şirketin kayıtlı sermayesi 145 milyon TL. Yolbulan Metal, İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz Haziran ayında açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşu listesine ise 273. sıradan girdi.

ORTAK TESİS KURDU
Yolbulan Ailesi’nin, Baştuğ Ailesi ile de ortak bir tesisi bulunuyor. Osmaniye’de bulunan ortak fabrika 6 yıl önce faaliyete geçti. Anılan tesisi yatırım bedeli 400 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

KİRA MİLYONERİYDİ
Yolbulan Metal’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yolbulan, birçok kez, Türkiye’de en çok kira geliri vergisi ödeyen isimler listesinde yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.