Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev projede ihale günü

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nda Öğrenciler, Hasta Yakınları Ve Çalişanlarin Otopark, Alışveriş, Eğlence, Sosyal İhtiyaçlarini Karşılayacak Dev Proje 21 Eylül (yarın) İhaleye Çikariliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev projede ihale günü
Yıllardır mahrumiyet bölgesi olarak gösterilen Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nda öğrenciler, hasta yakınları ve çalışanların otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak dev proje 21 Eylül (yarın) ihaleye çıkarılıyor.
Yaklaşık 65 bin öğrenci, 8 bin çalışan ve özellikle sağlık hizmeti almak için her gün giriş yapan 10 bin kişi, Görükle Kampusu’nda yaklaşık iki yıl sonra her türlü ihtiyacını karşılayabilecek. Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yakınına yapılacak ve muhammen bedeli 140 milyon lira olarak hesaplanan Sosyal Yaşam Merkezi’nin ihalesi açık pazarlık yöntemiyle yapılacak ve yap-işlet devlet modeliyle işletilecek. İhaleyi alan firma, inşaatı iki yıl içinde bitirecek ve yapım aşamasında üniversiteye kira bedeli, işletim sırasında ise yıllık ciro üzerinden pay verecek, 24 yıl sonra da tamamen üniversiteye devredecek.
Toplam 132 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi’nde yaklaşık 2 bin araçlık kapalı otopark, simit evi, çay bahçesi, kahve evi, fast food alanları, bankalar, kargo şirketleri, kuru temizleme, kadın-erkek kuaförü, market, terzi, otobüs firmaları, uçak bileti ve feribot bileti satış ofisleri vesairenin bulunduğu 200’e yakın dükkân, 7 sinema salonu, bowling salonu, 500 kişilik amfi tiyatro, farklı kapasitelerde 7 toplantı salonu, yeşil alanlar, yarı açık ve kapalı spor yapma ve dinlenme alanları, açık ve kapalı sergi alanları, 160 adet öğrenci kulüp ofisi, öğrenci meydanı ve üniversite danışma ofisi yer alacak. Yaklaşık 2 yıl zarfında bitirilmesi planlanan proje, 4 bodrum kat, 1 zemin kat ve 1 normal kattan oluşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.