Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dev kruvaziyer şirketlerinden İzmir’e yeşil ışık

İspanya’nın Tenerife adasında kruvaziyer firmalarının üst düzey yöneticileri ile görüşen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İki yıldan bu yana ilk...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dev kruvaziyer şirketlerinden İzmir’e yeşil ışık
İspanya’nın Tenerife adasında kruvaziyer firmalarının üst düzey yöneticileri ile görüşen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İki yıldan bu yana ilk kez ‘dönmeyi düşünüyoruz’ ifadesini duydum” dedi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 21-23 Eylül tarihlerinde İspanya’nın Tenerife adasında düzenlenen, Akdeniz kruvaziyer endüstrisinin en büyük fuarı olan ve 2 senede bir gerçekleştirilen “Seatrade Med” Kruvaziyer Fuarı’na katıldı. Fuarda, sektöre yön veren üst düzey yetkililerle görüşen Demirtaş, “İki yıldan bu yana yaptığım görüşmeler hep hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı. İlk kez ‘Dönmeyi düşünüyoruz’ ifadesini, İzmir’e en çok gemi ve yolcu getiren firma CEO’sundan duymak sürpriz oldu. Umarım, 2016 sonuna kadar çok önemli bir olumsuzluk yaşanmaz ve 2017 planlarına gireriz” dedi.
"Umudumuz Binali Yıldırım"
Kruvaziyer şirketlerinin yetkililerinin Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek istediklerini ifade eden Demirtaş, “Konuştuğumuz şirketler, liman römorkör ve kılavuz hizmetlerindeki indirimler için memnuniyetlerini ifade ettiler. Ayrıca, Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği (CLİA) Başkanı ve büyük şirket yöneticilerinden bir kaçı, Başbakanımızı ziyaret etmek istediklerini ifade ettiler. Bu konuyu, Sayın Başbakanımıza ileteceğim” diye konuştu.
"İmaj çalışmalarına acilen başlamalıyız"
“Kruvaziyer şirketlerinin son 15 ayda Akdeniz’de yaşanan çeşitli olayların yanı sıra Türkiye olmadan tur planlamanın ve gemi yönlendirmenin zorluklarını yaşadıklarını hissettiklerini söyleyen Demirtaş sözlerine şöyle devam etti:
"Yunanistan-Adriatik-Batı Akdeniz hattında sıkıştıkları için zorunlu olarak Çin - Dubai - Latin Amerika’ya yöneldiler. Ama bizim yıl 12 ay güneş olan en güzel coğrafyamızdan uzaklaşmak onları mutlu etmemiş durumda. O nedenle, geri dönme isteği oluşmuş. Terörden söz açtığımızda sürpriz biçimde terörden bahsetmeyelim diyorlar. Ama şu andaki planlarda 2017 yılında Türkiye’ye çok az gemi görünüyor. Kabin satışı yaptıkları ülkelerde, özellikle, İtalya, Almanya, İspanya, Fransa ve Amerika’da, potansiyel müşterilerinin İzmir algısını değiştirmeye yönelik imaj çalışmalarına acilen başlamalıyız. Bu nedenle İZKA ve İZTAV’da konunun gündeme alınmasını isteyeceğim. Kesinlikle güvenlik vurgusu yapmadan İzmir hatırlatılmalı. Tabi bu çalışma sadece kruvaziyere yönelik olmayacak, kongre, fuar, tarih, deniz, inanç gibi turizm alanlarına da yönelik yapılmalı.”
Başkan Demirtaş, temaslarında Costa Crociere, Costa Asia ve Aida Cruises olarak Costa Group Ceo’su Michael Thamm, MSC Crociere Başkanı Pierfrancesco Vago, Celestyal Ceo Kyriakos Anastasiadis, Costa Crociere Güzergah Planlama Yöneticisi Federico Bartoli, Silversea Cruises Liman Operasyonları Müdürü Spyros Almperitis, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises ve Royal Caribbean İnternational Dünya Liman Operasyonları Müdürü Dustin Nason, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises ve Royal Caribbean İnternational Akdeniz Liman Operasyonları Müdürü Alessandro Carollo, Carnival Corporation Limanlar Stratejik Planlama ve Yatırım Kıdemli Başkan Yardımcısı Giora İsrael, Carnival Corporation Akdeniz Limanlar Stratejik Planlama ve Yatırım Başkan Yardımcısı Michel Nestour, Msc Cruises Liman Operasyonları Departmanı Yöneticisi Kaptan Luigi Pastena ile görüştü.
Tenerife yılda 5 milyon turist ağırlıyor
İspanya’da bir yanardağ adası olan ve zamanla yerli halkının kaybolup İspanyolların yerleştiği Tenerife, yılda 5 milyon turist ağırlıyor. Eski kent merkezlerini dünya kültür mirası fonları ile yenileten ve pırıl pırıl çarşıları olan Tenerife’ye gelen turistlerin 1 milyonu kruvaziyer yolcusu. Global Liman İşletmeleri (GLİ), Tenerife’deki fuara katıldı. Türkiye ve Karadağ’da işlettiği ticari liman ağına ek olarak Akdeniz ve Asya-Pasifik’teki güçlü varlığı ile dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olan GLİ, 6 ülkede 9 limanı ile dünyanın ilk ve tek “kruvaziyer limanı konsolidatörü” olan şirket.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.