Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de yatırımcıların harekete geçmesini sağlayacak önlemler alınacak

Denizli Ticaret Odası(DTO) ev sahipliğinde, oda ve borsa yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, düzenlenen toplantıda Denizli’nin son 7-8 yıldır benzer illerin gerisinde kaldığına işaret edilerek, alınacak önlemlerin belirlenmesi gerektiği...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’de yatırımcıların harekete geçmesini sağlayacak önlemler alınacak
Denizli Ticaret Odası(DTO) ev sahipliğinde, oda ve borsa yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, düzenlenen toplantıda Denizli’nin son 7-8 yıldır benzer illerin gerisinde kaldığına işaret edilerek, alınacak önlemlerin belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Denizli Oda-Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı DTO’da yapıldı. Toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası(DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici, Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık ile oda/borsa yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Özer, Denizli’de birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını son TOBB seçimlerinde de Denizli’nin etkinliğini gördüklerini ve önemli görevler aldıklarını söyledi. Özer, “Artık yaşanılan sorunların daha hızlı çözüleceğine inanıyoruz. Bu tür toplantılarda da sorunlarımızı masaya yatırıp, tartışma imkânı bulacağız. Toplantı sonuçlarını da yönetim kurulu üyesi olmam dolayısıyla TOBB’a bizzat ileteceğim." dedi. Başkan Özer’in TOBB’da görev almasının Denizli adına şans olduğunu dile getiren DSO Başkanı Keçeci de "Bizler istek ve sorunlarımızı gerek TOBB’a gerekse de ilgili bakanlıklara iletiyorduk. Fakat şimdi bunları, sayın Özer’in TOBB yönetim kurulu üyesi olması dolayısıyla kendisine iletiyoruz ve daha çabuk çözümlere ulaşıyoruz. Bu avantajla işimiz daha kolay olacak diye düşünüyorum." diye konuştu.

TOBB’da temsilci bulunmasının önemine değinen DTB Başkanı Tefenlili de, "Denizli’de son 20 yılda zahire pazarının yeri üç defa değişmiştir. Şimdi tekrar pazarın taşınmasıyla ilgili yeniden girişimler var. Bu pazar artık şehir dışında geniş bir alanda kurulmalı ve bir daha taşınmamalıdır. Ayrıca gıda işletmelerinde mühendislere uygulanan yüksek asgari ücret uygulaması ile ilgili yeniden düzenlemeye gidilmesini beklemekteyiz." şeklinde konuştu.

Toplantıda ele alınan konular ve TOBB’a Başkan Özer tarafından iletilecek problemler şöyle sıralandı: "Sanayi kenti Denizli’de son 7-8 yıldır sıkıntı var. Benzer illerimizin gerisinde kalıyoruz. Bu sebeple yatırımcılarımızı nasıl harekete geçiririz diye düşünmemiz lazım. Gelecek yıllarda geri kalmamak, Denizli’nin bu özelliğini taşıması için çalışmalar yürütüyoruz.Tekstille ilgili Uzak Doğu’dan getirilen bir takım ürünlerin Türkiye’ye girişinde belgelendirme söz konusuydu. Bu Denizli’yi çalışır hale getirdi. Ancak son zamanlarda bu Uzak Doğu ürünlerinin, Serbest Ticaret Anlaşması yaptığımız ülkeler üzerinden Türkiye’ye girdiğini belirledik. Bu konuda TOBB bünyesindeki Tekstil Birliği ile çalışmalarımız var. İsteğimiz ürünlere, menşei şahadetname uygulaması yapılması yönündedir. 500 milyar dolar ihracat hedefine Denizli 15 milyar dolar olarak katkı sağlamayı hedefliyor. Bunun için ulaşım sorunu çözülmelidir. Kaklık Lojistik Merkezi, bir an önce faaliyete geçirilmeli, özellikle de Büyük Anadolu Projesi’nin (BALO) Denizli’den de bir an önce geçmesini ayrıca havaalanın daha kullanışlı hale gelmesi için çalışmalar yürütülmelidir. Kıdem tazminatı ile ilgili en son toplantıda yine anlaşılamadı. Bu konuda hem işçi hem de işveren mağdur durumda, bir an önce kıdem tazminatları ile ilgili problemeler çözülmelidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.