Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli merkezli firmaların ihracatı gerilemeye başladı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1 artarken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Denizli merkezli firmaların eylül ayındaki ihracatı yüzde 2 geriledi....

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli merkezli firmaların ihracatı gerilemeye başladı
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1 artarken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Denizli merkezli firmaların eylül ayındaki ihracatı yüzde 2 geriledi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada Denizli’nin eylül ayı ihracatını değerlendirdi. Kocasert, “Eylül ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1’lik artış oranı ile 198 milyon dolar olarak gerçekleşti. TİM verilerine göre Denizli merkezli firmaların eylül ayındaki ihracatı, yüzde 2’lik gerilemeyle 277 milyon dolar olarak gerçekleşti.” dedi.

‘PARİTENİN DÜŞÜŞE DEVAM ETMESİ, KÂRLILIK ORANLARINI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR’

Döviz kurlarında ABD’nin kendi dinamiklerinden kaynaklanan bir dalgalanma olduğunu belirten Kocasert, “Bu noktada Türkiye ile beraber Brezilya, Güney Afrika, Endonezya gibi ülkelerde, bir başka ifadeyle küresel piyasalarda eylül ayında para birimleri, dolar karşısında değer kaybetti. Diğer taraftan euro dolar paritesi de hassas bir dengeye ulaştı. Paritenin düşüşe devam etmesi, ana pazarı AB olan ülkemizde kârlılık oranlarını olumsuz etkileyebilir. Her zaman söylediğimiz gibi ihracatçı için önemli olan kurun yüksek olması değil, istikrarlı ve öngörülebilir olması.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.