Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli ihracatı, yüzde 18 düştü

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre haziran ayı Denizli ihracatının yüzde 18 azaldığını bildirdi. DENİB tarafından kayda alınan ihracatın, geçen yılın...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre haziran ayı Denizli ihracatının yüzde 18 azaldığını bildirdi.

DENİB tarafından kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranına gerileyerek 173 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, "TİM verilerine göre Denizli merkezli firmaların Haziran ayındaki ihracatı, yüzde 18’lik gerileme ile 207 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak–Haziran 2015 döneminde ise TİM verilerine göre Denizli ihracatı yüzde 18 azalarak 1,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde DENİB tarafından kayda alınan ihracat ise yüzde 12 oranında azalarak 1 milyar 23 milyon dolar oldu." dedi.

Euro-Dolar paritesinde yıl başından bu yana yaşanan gelişmelerin özellikle Euro olarak yapılan ihracatın, dolar olarak karşılığını istatistiklerde düşük gösterdiğini öne süren Kocasert, Yunanistan’ın durumu hakkında da değerlendirmede bulundu. Kocasert, "Yapılan referandumda Yunan halkının, kemer sıkma politikalarını kabul etmemesi Yunanistan’ın AB içerisindeki konumunun önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceğini yakından etkiliyor. Şüphesiz Yunanistan’a gerçekleşen ihracatımızın toplam ihracatımızdaki payı yüksek değil. Öte yandan, Yunanistan’ın borcunun olduğu İtalya, İspanya, Portekiz gibi ülkeler de bu durumdan etkilenirse tüm Avrupa’ya yansıyacak yeni bir tablo ortaya çıkabilir. Açıkçası en kötü senaryonun çalışacağını öngörmüyoruz. Avrupa kendi içerisinde bu krize uygun bir çözüm bulacaktır." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.