Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Temiz Derneği’nden önemli uyarı

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) denizlerde av sezonunun açılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. TURMEPA’dan yapılan açıklamada Karadeniz’de 50 yıl önce 52 olan balık çeşidinden 26’sının nesli tükendiği, Marmara Denizi’nde ise 70’li...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) denizlerde av sezonunun açılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. TURMEPA’dan yapılan açıklamada Karadeniz’de 50 yıl önce 52 olan balık çeşidinden 26’sının nesli tükendiği, Marmara Denizi’nde ise 70’li yıllarda görülen, ekonomik değeri olan 124 balık türü yok olduğu belirtilerek uyarılarda bulundu.
Denizlerde bugün itibari ile başlayan av sezonu ile balıkçılar ağlarını suya atmaya başladı. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) avlanma sezonu başlangıcında balık türlerinin azalması ve doğru avcılıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada yavru balık satışı görüldüğünde ALO 174’ü arayarak şikayette bulunabilineceği bildirildi. Kaçak avlanma koşullarıyla karşılaşma durumunda ise bulunulan ilin Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü’ne şikayet edilebileceği belirtildi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2008 yılında yaptığı araştırmaya göre; Karadeniz’de 50 yıl önce 52 olan balık çeşidinden 26’sının nesli tükendi. Geriye kalanların büyük bir kısmı da avlanılabilecek miktarın çok altında. Marmara Denizi’nde 70’li yıllarda görülen, ekonomik değeri olan 124 balık türü artık yok. Denizlerimizdeki balık türlerinin daha da azalmaması için; su ürünleri avcılığını düzenleyen 1380 sayılı kanun yeniden gözden geçirilmeli, yasadışı avlanmalar kontrol altına alınmalı ve aşırı avlanmalara kota getirilmeli, yavru balıklar avlanmamalı ve satın alınmamalı, lüfer gibi soyu tehlikede olan türlerin avlanma boylarına yeniden düzenleme getirilmeli, ışıkla avcılığa kesinlikle izin verilmemeli, balıkların üreme bölgelerinde uzun süreli koruma alanları oluşturulmalıdır”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.