Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DENİB Başkanı Kocasert: "Denizli’de Haziran ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 arttı"

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, yılın ilk altı ayında yayınlanan ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, tüm olumsuzluklara rağmen Denizli’de ihracatın geçen yıla göre yüzde 1,8 oranında arttığını...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, yılın ilk altı ayında yayınlanan ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, tüm olumsuzluklara rağmen Denizli’de ihracatın geçen yıla göre yüzde 1,8 oranında arttığını söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinin açıklanmasından sonra Denizli’deki ihracat oranlarını değerlendiren DENİB Başkanı Kocasert, TİM verilerine göre haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 artışla 11,9 milyar USD olarak gerçekleştiğini belirtti.
Kocasert, “Yılın ilk 6 ayında geçtiğimiz seneye kıyasla, değer bazında yüzde 3,8 geride olsak da, aynı dönemi kapsayan aralıkta miktar bazında ihracatımız yüzde 6,5 artmış durumda. Dünya ticaretindeki gerilemeye ve Rusya, Irak, Suriye, Libya gibi ihracatımızda önemli paya sahip ülkelerde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, ülkemiz büyümesini sürdürüyor. Son 26 çeyrektir ortalama yüzde 5,1 ve kesintisiz büyümekteyiz. Geçtiğimiz sene yüzde 4’lük büyüme oranı yakalandı. Son dönemde ülkemizin büyümesinde kamu harcamalarının ve tüketimin daha etkin olduğunu görüyoruz. Yatırımlara ve ihracata yönelik bir büyümenin çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir olduğu ortada. Ülkemiz ekonomisinin daha fazla üreterek büyümeye ihtiyacı var. Daha fazla yatırım; daha fazla üretim ve daha fazla ihracatı da beraberinde getirecek” dedi.
“Dış ticaret açığında olumlu gelişmeler mevcut”
Dış ticaret açığında yaşanan gelişmelere de değinen Kocasert, “Ocak-Haziran aralığında, ülkemizin dış ticaret açığı yüzde 16,8 azalarak 27,8 milyar USD olarak gerçekleşti. Karşımıza çıkan bir diğer olumlu tabloyu da cari açık rakamlarında görüyoruz. Ocak-Nisan döneminde cari açık bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 gerileyerek 10,8 milyar dolar oldu. Benzer şekilde imalat sanayi kapasite kullanım oranları da artmaya devam ediyor. Ülkemizin kapasite kullanım oranı geçen yıl haziran ayına göre yüzde 1,3 arttı ve yüzde 76,1’e yükseldi” ifadelerini kullandı.
“Yeni Ekonomi Paketi’ Adeta Bayram Hediyesi Oldu”
Yeni ekonomik paketin çok önemli olduğunu aktaran Kocaserte, 2016 yılının ilk yarısında kendilerini en sevindiren önemli gelişmelerden biri olduğunu belertti. Kocesert, “4 Temmuz tarihinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve bizim için adeta bir bayram hediyesi olan "Yeni Ekonomi Paketi" oldu. Özellikle son 1 yıl içerisinde TİM ve İhracatçı Birlikleri olarak birtakım önerilerde bulunmuştuk. Açıklanan ekonomi paketinde ihracatçılar için sağlanan yeşil pasaport hakkı, Eximbank ve banka kredilerindeki kolaylıklar başta olmak üzere birçok avantaj mevcut. Biz, ihracat camiası olarak bu konuda hükümetimizin her daim yanında olacağız. 2016 yılının ikinci yarısına, geçtiğimiz seneye kıyasla ortaya çıkan pozitif tablo sayesinde; alınacak önlemler, yapılacak uygulamalar ve getirilecek teşviklerin ışığında çok daha olumlu bir pencereden bakıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.