Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş’tan Başbakan Yıldırım’a “Akdeniz’de Türk Bayraklı kruvaziyerlerin dolaşmasını istiyoruz”

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye gelen kruvaziyer gemilerinin römorkör kullanmayarak, şirketlere maliyetlerini düşürme imkanı tanıyan düzenlemenin ardından Başbakan Binali Yıldırım’dan sahil...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye gelen kruvaziyer gemilerinin römorkör kullanmayarak, şirketlere maliyetlerini düşürme imkanı tanıyan düzenlemenin ardından Başbakan Binali Yıldırım’dan sahil sıhhiye ve fener ücretlerinin kaldırılması yönünde de bir düzenleme istediklerini söyledi.
Demirtaş, “Başbakanımıza yeni taleplerimizi ilettik. Ayrıca artık Akdeniz’de kendi şirketimizi kurarak Türk Bayraklı kruvaziyer gemilerinin dolaşmasını istiyoruz. Bu konudaki talebimizi de Sayın Başbakana aktardık, kendisi de çalışma yapılması talimatını verdi” dedi.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, uzun bir süreden bu yana platform olarak kruvaziyer gemilere verilen hizmetlerde indirim yapılmasını istediklerini hatırlatarak, Türkiye’ye gelen kruvaziyer gemilerinin istedikleri takdirde römorkör hizmeti almayarak şirketlerinin maliyetlerini azaltmalarını sağlayan karar nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a teşekkür etti. Ankara’da gerçekleştirilen Oda ve Borsa İstişare Toplantısı Yemeği’nde bir araya geldiği Başbakan Yıldırım’a da bu teşekkürü bizzat ilettiğini belirten Demirtaş, “Şimdi sahil sıhhiye ve fener ücretlerinin de düşürülmesi ile birlikte gemilerin rotalarının Türkiye’de döndürülmesini sağlayabiliriz. Bu indirimler ve odamızın ayakbastı ücretlerini ödemesi şirketlerin göz ardı edemeyeceği önemli avantajlardır. Bunu Sayın Başbakana da ilettim. Şu anda bu konunun yasa meselesi olduğunu bildiren Başbakanımız, bize çalışmaya devam talimatını verdi” diye konuştu.
“Destekleri bizzat anlatacağım”
Tüm bu kolaylıklara karşın gemilerin yine de gelmeme ihtimali olabileceğini belirten Demirtaş, “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Artık kendi kruvaziyer şirketimizi kurarak Akdeniz’de Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin dolaşmasını istiyoruz. Bunu Sayın Başbakana da söyledim. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu da buna gücümüzün yeteceğini belirterek, ‘Ama sizin talimatınız ve desteğiniz lazım’ dedi. Diğer deniz ticaret odası başkanları da vardı. Sayın Başbakanımız bu konuya sıcak yaklaşarak; ‘Siz bir çalışma yapın, biz de konuyu değerlendirelim’ dedi” diye konuştu.
Bu ortamda desteklerin büyük önem taşıdığını belirten Demirtaş, “Şu anda gemilerin gelmemesinin en büyük nedeni terör ama terörün hedef seçtiği bir tek ülke yok. Sadece ülkemiz de değil Fransa, Belçika Amerika gibi pek çok ülkede terör olayları yaşandı. Nasıl o ülkelerde turizm devam ediyorsa bizim ülkemizde de devam edecek. Bu destekler bu ortamda çok önemli. Eylül ayında İspanya’nın Tenerife kentindeki Seatrade Med Tenerife Kruvaziyer Fuar ve Kongresine katılarak bu destekleri bizzat şirket yöneticilerine anlatacağım ve onların dümenlerini İzmir’e kırmalarını isteyeceğim” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.