Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEİK’ten Türk Lirası seferberliğine destek

DEİK, TL dönüş girişimine destek verdiğini belirterek, "Yurtiçinde her işlemimizi Türk Liramızla yaparak geleceği inşa etmek istiyoruz" açıklamasında bulunuldu.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), TL dönüş girişimine destek verdi....

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEİK, TL dönüş girişimine destek verdiğini belirterek, "Yurtiçinde her işlemimizi Türk Liramızla yaparak geleceği inşa etmek istiyoruz" açıklamasında bulunuldu.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), TL dönüş girişimine destek verdi. DEİK olarak; ülke ekonomisinin güçlü olması ve o ülke parasının kazanmış olduğu değerin, ülkeyi diğer ülkelerden güçlü kıldığını çok iyi bildiklerini belirten yazılı açıklamada; ekonomisi güçlü olan bir ülkenin, diğer ülkeler nezdinde söz sahibi olduğuna inandıkları kaydedildi.
Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliğinin nişanesi; Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi para birimi Türk Lirası’nın, hak ettiği değeri almasını ve ülkemizin güçlü ekonomisiyle diğer ülkeler nezdinde ve küresel ekonomik düzende söz sahibi olmasını yürekten istiyoruz. Elbette bunun yolu, öncelikle ülke vatandaşlarımızın kendi paralarına sahip çıkması, milli para birimine itimat etmesi ve ticari işlerinde kendi parasını kullanmaları ile mümkün olacaktır. Türk iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini geliştirmek ve derinleştirmek hedefiyle yetkilendirilmiş kurumu DEİK olarak bizler de, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Merkez Bankamızın milli paramızın değerinin korunmasına ilişkin yaklaşımlarını can-ı gönülden destekliyor; ekonomimizin güçlenmesine destek anlamında elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuz ifade ediyoruz.
Bu amaçla, öncelikle çevre ülkelerle yapılan ticaretimizde yerel paraların kullanılması hususunu desteklemenin yanında, bundan sonra kendi iç muamelatımızda yurtiçinde yapacağımız alımlarımızda da tüm paydaşlarımızdan sözleşmeleri sadece Türk Lirası ile talep ederek, imzalayıp, konunun bayrağını taşıyacağız. Ekonomik krizlerin ve sıkıntıların dünya genelini etkilediği şu dönemde, istikrarın özellikle ticaret alanında kazanılması zorluğunun farkında; ülkemize, bağımsızlığımıza, egemenliğimize ve ekonomimize güveniyor, bunun devamının da ancak topyekun destekle olacağına inanıyor; tüm halkımızı da bu konuda hassasiyet göstermeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.