Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DATATECH Şirketler Grubu AR-GE merkezi ile büyüyor

Bursa, İzmit ve Kocaeli’deki fabrikalarında dünyanın otomotiv devlerine parça üreten DATATECH Grup, 2011 yılında açtığı Ar-Ge merkezi ile katma değeri yüksek projeler geliştirerek ülke ekonomisine güç katıyor.Grup şirketlerden Toksan...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa, İzmit ve Kocaeli’deki fabrikalarında dünyanın otomotiv devlerine parça üreten DATATECH Grup, 2011 yılında açtığı Ar-Ge merkezi ile katma değeri yüksek projeler geliştirerek ülke ekonomisine güç katıyor.
Grup şirketlerden Toksan Otomotiv A.Ş’nin Bursa yerleşkesinde 2011 yılında kurulan Ar-Ge Merkezi’nde soğuk sac şekillendirme, mekanizmalı ve kaynaklı parça üretimindeki 31 yıllık tecrübesini birleştiren DATATECH Grup, burada hazırladığı özgün projeleri uygulamaya sokuluyor. DATATECH Şirketler Grubu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, yıllar önce kendilerine ‘lider yan sanayi olma’ hedefi koyduklarını ve buna ulaşmak için yol haritası hazırladıklarını söyledi. Hedeflerine 2023 yılında ulaşmayı amaçladıklarını vurgulayan Oğuzhan Küçükoğlu, 2011 yılında kurdukları AR-GE merkezinin bu hedefe ulaşmada ağırlık merkezini oluşturduğunu belirtti. Küresel ekonomide rekabet edebilmek için maliyetlerin azaltılmasından kalitenin artırılmasına, yeni teknolojilerin uygulanmasından yeni ürün geliştirilmesine kadar birçok sürecin aynı anda yürütülmesi gerektiğini ifade eden Oğuzhan Küçükoğlu, “Bunun için şirketlerimizin genel ve yatırım harcamaları içinde AR-GE merkezimize ayırdığımız payı yüzde 8’e yükselttik. Bugüne kadar 1 ulusal patent tescil belgesi aldık, 4 başvurumuz da sonuç aşamasındadır, 1 tane de uluslararası patent başvurumuz var” dedi.
Toksan Ar-Ge Müdürü Berna Mışıl da, Ar-Ge merkezinde ana sanayilerle işbirliği yaptıklarını, Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) projeleri hazırladıklarını ve bazı üniversiteler ile ortak projeler hazırladıklarını söyledi. Projelerin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmının da devam etiğini vurgulayan Berna Mışıl, DATATECH Grup şirketlerinin temel uzmanlık konularından birinin de kalıp sektörü olduğunu belirterek, kalıp tasarım ve geliştirmesi süreçlerinde verimliliğin sağlanması için bir dizi çalışma içinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Ar-Ge merkezimizde yenilikçi anlayışımızı sürdürebilmek, katma değerli iş üretebilmek ve rekabet gücümüzü arttırmak maksadıyla akademisyenlerle sağlam bir işbirliği içindeyiz. Projelerimizde uzman akademisyenlerle çalışıyoruz. San-Tez, Tübitak ve Teydeb projelerimizde Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi ile ortak projeler yürütüyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.