Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DATATECH, AKTEKNİK A.Ş. ile kalıp sektörüne iddialı

Bursa, Sakarya ve Kocaeli’de Faaliyet gösteren DATATECH Grup şirketlerinden TOKSAN ve AKPRES, uzun süredir hazırlık yaptığı kalıp şirketi AKTEKNİK’i faaliyete geçirdi.Bursa’DA Nilüfer Köy’de bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalarında...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DATATECH, AKTEKNİK A.Ş. ile kalıp sektörüne iddialı
Bursa, Sakarya ve Kocaeli’de Faaliyet gösteren DATATECH Grup şirketlerinden TOKSAN ve AKPRES, uzun süredir hazırlık yaptığı kalıp şirketi AKTEKNİK’i faaliyete geçirdi.
Bursa’DA Nilüfer Köy’de bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalarında imalata başlayan AKTEKNİK, iç pazara yönelik kalıp üretimini geliştirerek orta vadede küresel pazarın iddialı markalarından biri olmayı hedefliyor. DATATECH Grubu Başkanı ve AKTEKNİK Kalıp A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, grup bünyesindeki TOKSAN ve AKPRES’e hizmet veren kalıphaneyi bağımsız bir kalıp şirketine dönüştürmek için geçen yıl başlattıkları çalışmayı tamamlayarak, kalıp üretimi yapan ayrı bir şirket kurduklarını açıkladı.
Aynı zamanda TOKSAN ve AKPPRES şirketleri yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten Oğuzhan Küçükoğlu, şimdilik iç pazara yönelik imalat yaptıklarını, ancak orta vadede küresel düzeyde bir kalıp üreticisi olmayı hedeflediklerini söyledi. Bünyesinde 26 tasarımcı ve montaj personeli bulunan AKTEKNİK’in uzmanlık alanının sac parça kalıbı üretimi olduğunu kaydeden Küçükoğlu, progressive kalıp, tandem kalıp ve transfer kalıp üretimini gerçekleştirebilecek yüksek yetenek ve kapasitelerinin bulunduğunu dile getirdi.
Faaliyete geçirdikleri fabrikalarında Toyota, Nissan, Renault, VW grup, Fiat FCA grup ve Ford’a yönelik imalat yaptıklarını bildiren Oğuzhan Küçükoğlu, DATATECH bünyesindeki TOKSAN ve AKPRES olarak müşterilerine sundukları kaliteli ürün garantisini, kalıp sanayisinde de sürdüreceklerini belirtti. Küçükoğlu, DATATECH bünyesinde yer alan Kalite ve Yönetim Sistemleri Müdürlüğü’nün bu konuda çalışmalar yürüttüğünü de ifade etti.
Oğuzhan Küçükoğlu, sanayileşmenin temelinde kalıp sektörünün yattığını belirterek, bu bilinçle ülke kalkınmasına da destek verecek bir sektör için yola çıktıklarını ifade etti. Kalıp olmadan üretimin gerçekleşemeyeceğinin altını çizen Küçükoğlu, “Seri üretim fikrinin yaygınlaştığı 20. yüzyılda modern kalıp sanayi gelişmeye başladı. Bilişim teknolojisinin hızlı gelişimi ve üretim sürecine katılmasıyla kalıpçılık sektörü daha da ivme kazandı” diye konuştu.
Küresel ekonominin büyük oyuncuları olarak adlandırılan sanayileşmiş ülkelerin kalıp sanayinde çok ileri düzeyde olduğunu da vurgu yapan Küçükoğlu, rekabet ekonomisine dayalı küresel pazarda aktif rol alabilmek için sektöre girdiklerine dikkat çekti. Kalıp sektöründeki deneyimlerini teknolojiyle bütünleştirip müşterilerinin arzuladığı kaliteli ürünlerle pazardaki yerlerini alarak ülke ekonomisine katkı koymak istediklerini vurgulayan Küçükoğlu, “Bu sebeple endüstri 4.0 stratejisine entegre çalışmalar yaparak üretim süreci ve maliyetleri azaltarak kalıp sektöründe kaliteyi arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.