Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ Kirazı Dalında Kaldı

Bursa’nın Dağ ilçesinde yetişen kirazlar, fiyatın 2 lira olması sebebiyle üretici tarafından toplanmayınca dalında kaldı.Daha evvel yüksek fiyatlarla ihraç edilen dağ kirazı bu sene çiftçiyi üzdü. Keles’te kirazın kilosu 2 liraya düşünce,...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Dağ ilçesinde yetişen kirazlar, fiyatın 2 lira olması sebebiyle üretici tarafından toplanmayınca dalında kaldı.
Daha evvel yüksek fiyatlarla ihraç edilen dağ kirazı bu sene çiftçiyi üzdü. Keles’te kirazın kilosu 2 liraya düşünce, işçi parasını çıkaramayan çiftçiler mahsulü dalında bıraktı. Kiraz üreticileri devletin kendilerine yardım etmesini istedi. Topladıkları kirazı önceki yıllarda 8 liraya sattıklarını ifade eden çiftçiler, bu sene fiyatın 2 liraya kadar düştüğünü söyledi.
Yevmiyeciye 50 lira para verdiklerini ifade eden Gülsüm Gültekin, “İşçi kendi masrafını çıkartamıyor. Bir kişi günde en fazla 25 kilo kiraz toplayabiliyor. Topladığı kiraz ancak yevmiyesi kadar yapıyor. Malımız para yapmıyor. Bize devletin bir an önce yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu.
Kirazın bu yıl bol olduğunu ifade eden Sinan Sevimli ise “İşçi parası bir kilo kirazda 2 lirayı buluyor. Biz bundan nasıl kâr edecek, nasıl geçimimizi sağlayacağız? Para verip işçi tutamadığımız için biz kendimiz topluyoruz. Büyük kısmı da dalında çürüyor. Kirazı eskiden 8 liradan satıyorduk. Bu sene ihracatçılar ilçemize gelmedi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.