Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı” Semineri

Giresun Valiliği, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), İktisadi Araştırmalar Vakfı ve Giresun Ticaret Borsası öncülüğünde ’Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı’ konulu bir...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı” Semineri
Giresun Valiliği, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), İktisadi Araştırmalar Vakfı ve Giresun Ticaret Borsası öncülüğünde ’Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı’ konulu bir seminer düzenlendi.
Seminerin oturum başkanlığını GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun yaparken, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Dr. Mehmet Yurdal Şahin, Temel Yanıkoğlu ve Baybora Altuntaş birer konuşma yaptı.
"Ekonomik büyüme ve kalkınma tüm ülkelerin temel amacı olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadeleri ile seminerin açılış konuşmasına başlayan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, ”Bu amaca ulaşmaktaki temel ilke ise ülkenin mevcut kaynak ve imkanlarını en rasyonel ve verimli bir şekilde kullanılması gerekmektedir” dedi.
Giresun ve Doğu Karadeniz için turizmi "olmazsa olmaz" olarak değerlendiren Yüce, “Çevresel sürdürülebilirlik ’olmazsa olmaz’ diyerek ana temel olarak koyduk. İkincisi ekonomik kalkınma, hem bitkisel hem de hayvansal üretimle ilgili ekonomik kalkınma ’olmazsa olmaz’ temel sütun olarak konulmuştur. Üçüncüsü olarak ’insan varsa yaşam vardır, yaşam varsa konut sorunları vardır’. Bu da bizim gündemimize girmiştir. Altyapı ve kentsel gelişmeyi ana hedef olarak koyduk. Diğer bir konu ise sosyal gelişme. Giresun ili için 24 adet eylem, 24 alt eylem uygulaması hedeflenmektedir. Eylem plan çerçevesinde 2014 yılında sorumlu kurum ve kuruluşlar ile 81 proje yürütülmüş bu kapsamda 191 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında 107 proje yürütülmüş bu kapsamda 303 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiştir. 2014 ve 2015 yılları değerlendirildiğinde eylem planı kapsamında Giresun iline toplam 494 milyon lira tutarında kamu yatırımı gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Yeşil Yol’un önemine değinen Yüce, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sadece Giresun ili Yeşilyol Projesi yatırımlarında Giresun-Ordu il sınırından Giresun-Gümüşhane il sınırına yakın Çakrak’tan yapılan yol iyileştirmelerinde 24 milyon lira bir nakit aktarımı gerçekleştirilmiştir. 24 milyon lira ile 2016 yılı sonunda 150 kilometrelik yolun yapım işlemleri tamamlanacaktır. Bugüne kadar 131 kilometre tamamlandı. Giresun Adası’nda 6 milyon lira İl Özel İdaresi’ne aktarımını yaptı. Üç değişeni orada gerçekleştirmek istiyoruz. Onlardan bir tanesi adanın botanik tıbbi aromatik merkezi oluşturmak ve gen kaynağı oluşturmayı hesap ediyoruz. İkincisi hemen Gemilerçekeği’ndeki regülasyon alanları ve rıhtım işlemleri devam ediyor, üçüncü bileşen de Gemilerçekeği’nden Giresun Kalesi’ne bir teleferik yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Giresun’un gelecekteki vizyonunu konuşmak üzere bir arada olduklarını burgulayan Giresun Valisi Hasan Karahan ise “Giresun günden güne gelişiyor büyüyor, şu otel yoktu, bunun gibi 6 tane kırsal kalkınmadan tamamladığımız toplamda 12 tane 6 tanesi açılan bu tür mekanlarımız var. Özellikle havaalanını açılmasıyla birlikte gerçekten Giresun hareketlendi. Özellikle de İstanbul’da ki Giresunlu hemşehrilerimizin Giresun’da da yatırım yapabileceklerini, Giresun’da da bir ayaklarının olabileceğini onlara gösterdi. Bu zaten toplantının amacı da buydu. Giresun’un gurbetteki evlatlarının kendi anavatanlarına yapabileceklerini katkıyı konuşmak üzere toplandık. Biz yerel yönetimler olarak merkezi idare olarak birçok projeyi yürütüyoruz bunlar adım adım gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.