Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile el sıkıştı, çilek tarlaları şenlendi

Geçen yıl Rusya ile yaşanan kriz sonrası sıkıntılı bir sezon geçiren çilek üreticisi, iki ülke liderinin el sıkışması ile umutlandı. Bu yıl Rusya’ya çilek ihracatında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağına inanan çilek üreticileri...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçen yıl Rusya ile yaşanan kriz sonrası sıkıntılı bir sezon geçiren çilek üreticisi, iki ülke liderinin el sıkışması ile umutlandı. Bu yıl Rusya’ya çilek ihracatında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağına inanan çilek üreticileri tarlaya erken indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in el sıkışmasının ardından çilek tarlaları şenlendi.
Aydın Sultanhisar, Yenipazar, Köşk ve çevresinde binlerce dönüm arazide çilek üretimi için hazırlıklara başlandı. Sezondan ümitli olduklarını belirten Aydınlı çilek üreticilerinden Fadime Gürler, geçen yıl Rusya ile yaşanan krizden dolayı zor günler yaşadıklarını ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirterek, bu sezon için çilek yetiştirmeyi düşünmediklerini ancak krizin çözülmesi ile birlikte üretim alanını da arttırdıklarını söyledi. Gürler, “Geçen yıl Rusya ile kriz yaşanınca ihracatta sıkıntı oldu ve ürünlerimiz beklediğimiz parayı etmedi. Bu nedenle bu yıl alternatif ürün ekmeyi düşünüyorduk. Neredeyse çilek ekmeyi bırakacaktık. Bu yıl barıştılar. Baktık barıştılar üretimi çoğalttık” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-Rusya arasındaki ticari hacimde hedefin 100 milyar dolar olduğunu açıklamasının ardından Aydın’daki pek çok tarım işçisine de gün doğdu. İş sıkıntısı nedeniyle bu günlerde geçim derdine düşen pek çok kişi, çilek üretimine yeniden ağırlık verilmesi ile birlikte iş bulup çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.