Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli: “Halk parasına da ülkesine de güveniyor"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Halk parasına da ülkesine de güveniyor" dedi.Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli yaptığı açıklamada, "Temmuz’da enflasyon yüzde 1,16 arttı. Ekonomistler yüzde 0,72 artış bekliyordu....

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Halk parasına da ülkesine de güveniyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli yaptığı açıklamada, "Temmuz’da enflasyon yüzde 1,16 arttı. Ekonomistler yüzde 0,72 artış bekliyordu. (0,46 lık sapma için) hemen kıyamet senaryoları yazmaya başladılar. Şöyle olursa böyle olur diye galeyana gerek yok; birileri hemen ’faiz indirimi için artık fazla alan göremiyoruz’ demiş. Eğer faiz indirirse ve TL zayıflarsa, döviz tarafında kısır döngü olur bu da Moody’s’in dış finansman endişelerini arttırır" demişler.
Türkiye Cumhuriyeti hükümeti 15 Temmuz’a rağmen ekonomide yapılması planlanan tüm reformları hızla hayata geçiriyor. Türkiye varlık fonu kurulması, proje teşviklerinin arttırılması, KOBİ’lere destek paketleri, vergi affı gibi ekonomiyi hızlandıracak önlemler ardı ardına hayata geçiriliyor. Dolayısıyla Moody’s in ekmeğine yağ sürmek istercesine alelacele yorum yapmaya gerek yok" ifadesini kullandı.
"Merkez Bankamız şu ana kadar durumu gayet iyi yönetti"
"Merkez Bankamız nasıl adımlar atacağına bağımsız bir kuruluş olarak kendisi karar verecektir, şu ana kadar durumu gayet iyi yönettiler, temennim o dur ki yabancı merkezlerden yapılan açıklamalardan etkilenmeden, güçlü Türkiye ekonomisi için gereğini yapacaklardır" ifadesini kullanan Gedikli, şunları vurguladı:
"Sayın Cumhurbaşkanı’mız daha dün ekonomi yatırım zirvesinde gereken mesajları verdi; ’Ekonomimizin temeli sağlam ve 15 Temmuz öncesine döneceğiz endişeniz olmasın’ dedi.
Doğrudan yatırım yapan yabancıların ardı ardına ’Türkiye’ye güveniyoruz’ mesajlarını görmezden gelerek piyasalara gerçek dışı paniğe neden olacak hamlelere teşvik etmeyiniz."
"Türkiye ekonomisi güçlü ve sağlam temeller üzerinde"
"FED bu yıl faiz arttıramayacak o konuda da yılan hikayesine dönen analizlerle gelişen ülke piyasaları dalgalandırılıyor. Türkiye ekonomisi güçlü ve sağlam temeller üzerinde" diyen, Gedikli şöyle devam etti:
"Anayasa kitabı fırlatıldı diye çöken 90’lar ekonomisini hatırlayın. TBMM bombalandı, insanlarımız katledildi, Cumhurbaşkanı rehin alınmaya kalkıldı. Tüm bunlara rağmen normal volatiliteden başka bir hareket olmadı. Halkımız ekonomisine de hükümetine ve Cumhurbaşkanı’na sahip çıktı, çıkmaya da devam edecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.