Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova’da Buğday Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana’da buğday üretiminin dekarda 600 kilogramın üzerinde verim sağladığını, bu rakamın ise Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu bildirdi.Çukurova Üniversitesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana’da buğday üretiminin dekarda 600 kilogramın üzerinde verim sağladığını, bu rakamın ise Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu bildirdi.
Çukurova Üniversitesi’nde bugün ’hasat bayramı’ yapıldı. Etkinlikte konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukuorva Bölgesi’nin verimli topraklarıyla Türkiye’nin önde gelen tarımsal üretim alanlarından biri olduğunu söyledi. Bölgede yılın 4 mevsimi değişik ürünlerin üretilebildiğini belirten Prof. Dr. Kibar, özellikle kıraç bölgelerde buğday üretimi yapıldığını kaydetti.
Hasat denilince akla ilk olarak buğday ve ekmeğin geldiğini kaydeden Kibar, "Buğday, insanlığın toplayıcılık ve avcılıktan sonra yerleşik düzene geçip tarımsal faaliyette bulunduğu, ürettiği ilk ürünler arasındadır. Bu bakımdan buğday hasadı sararmış dolgun başaklarla bir başka anlam kazanır. İlimizde normal koşullarda dekara verim 600 kilogramın üzerine çıkmaktadır. Oysa Türkiye ortalaması 200-250 kilogram civarındadır. Bereketli topraklar sayesinde yıllık ürün Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir" diye konuştu.
Daha sonra üniversite kampüsü içerisinde bulunan 7 bin 500 dekarlık alanda buğday hasadı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.