Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çözüm sürecine destek için İstanbul'daki tekstil fabrikasını Diyarbakır'a taşıdı

İstanbul’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bajer Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Baran, çözüm süreciyle birlikte şirketini Diyarbakır’a taşıma kararı aldı. Ailesiyle birlikte Diyarbakır’a yerleşen Baran, eşofman sektöründe...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bajer Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Baran, çözüm süreciyle birlikte şirketini Diyarbakır’a taşıma kararı aldı. Ailesiyle birlikte Diyarbakır’a yerleşen Baran, eşofman sektöründe organize sanayi bölgesine 1 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. İstanbul’da Polonya, Azerbaycan ve Rusya’ya eşofman ihraç ettiklerini anlatan Baran, çözüm sürecinin gerçekleşmesiyle birlikte Diyarbakır’a yatırım yapma kararı aldığını belirterek, “Şirketi Diyarbakır’a taşıdım. Organize sanayi bölgesinde 1 milyon liralık yatırım gerçekleştirdim. Burada eşofman imalatı yaparak bölgeye hitap edeceğiz. İstedik ki buradaki insanlara bir faydamız olsun. İnsanlarımız istihdam olsun. Bundan dolayı Diyarbakır’a geldim. Güneydoğu’nun yanında Kuzey Irak’a da ürünleri ihraç etmeyi planlıyoruz.” dedi.
Tekstil imalatında yatırım yapmayı planlayan birçok işadamının olduğunu dile getiren Baran, “Kumaş sektörüyle uğraşan birçok arkadaşımız çözüm sürecinin akıbetini bekliyor. Bundan dolayı yatırım yapmakta biraz çekimser kalıyorlar. Burada bizim yaptığımız işlere göre onlar da yatırım yapma kararı alacaktır.”ifadelerini kullandı. Diyarbakır’a gelmenin cesaret gerektirdiğini söyleyen Baran, “Şirketi İstanbul’dan Diyarbakır’a taşımak bizim için zor oldu ama kalitemize güveniyoruz. Burada iyi işler yapacağımıza inanıyoruz.” dedi.
Diyarbakır’da eşofman sektöründe ve hammadde konusunda eksikliklerin olduğunu kaydeden Baran, “Diyarbakır ve çevresinde eşofman alanında imalat yapan yok. Bundan dolayı hammadde olarak lastik dahi yok. Şu anda en büyük sıkıntımız hammadde eksikliğinde. Ama bunlar da zamanla aşılacaktır diye düşünüyorum. ” diye konuştu.
Diyarbakır’a yatırımlarına devam edeceğine belirten Baran, “Eşofmanda aylık üretimin 50 bin parça ise bunu 150 bine çıkarmaya çalışacağım. Adetsel olarak hiçbir şeyden korkmuyorum. Her türlü yönden gelişmeye açığız.” şeklinde konuştu. Çözüm sürecin olumlu bir şekilde devam etmesini temenni eden Baran, “Süreç herkes için iyi olacak. Gerçek anlamda sanayinin gelişmesi için sürecin kesinlikle devam etmesi gerekiyor. Süreç eğer iyi giderse herkes buraya gelmeye çalışacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.