Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coşkunöz Holding’ten Rusya’da dev yatırım

Coşkunöz Holding AŞ, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde otomotiv yan sanayi üretimi yapacak dev bir fabrika açtı. Fabrikada otomotive yönelik büyük presli sac parçalarının üretimi yapılacak.Açılışa...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Coşkunöz Holding’ten Rusya’da dev yatırım
Coşkunöz Holding AŞ, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde otomotiv yan sanayi üretimi yapacak dev bir fabrika açtı. Fabrikada otomotive yönelik büyük presli sac parçalarının üretimi yapılacak.

Açılışa Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Başbakan Yardımcısı Ravil Zaripov ve başka resmi yetkililer, Türk iş adamları katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Minnihanov, “Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenindeydik. Bugün de yeni Türk üretim tesisinin açılışına katılıyoruz. Daha önce Coşkunöz Holding’in Türkiye’deki tesisini gezdim ve burada da her şeyin yüksek düzeyde olacağından emindim. Önümüzdeki 6 ayda burada Türk yatırımcılar 5 büyük fabrika daha açacak. Güvenleri için Coşkunöz dahil Türk iş dünyasına, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti yönetimine şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yatırım maliyeti 70 milyon dolar olan fabrikada yılda 40 bin ton çelik işlenecek. Fabrikada 160 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.