Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’un strateji planı tanıtıldı

Çorum Valiliği öncülüğünde Hitit Üniversitesi, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğinde hazırlanan “2018-2023 İl Stratejik Planı” kamuoyuna tanıtıldı.Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’un strateji planı tanıtıldı

Çorum Valiliği öncülüğünde Hitit Üniversitesi, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğinde hazırlanan “2018-2023 İl Stratejik Planı” kamuoyuna tanıtıldı.

Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında altyapı, ulaştırma, çevre şehircilik, güvenlik, eğitim, sağlık, kültür, turizm ve sanayi alanlarında hazırlanan stratejik planlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Türkiye’de ilk sayılabilecek bir çalışmanın Çorum’da başlatıldığını söyledi.

OKA olarak çeşitli platformlarda çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Özen, OKA’nın bugüne kadar 4 ilde 500 projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

OKA’nın görevlerinden birisinin de yerel yönetimlere ve kurumlara planlama, programlama uyguluma aşamasında destek sağlamak olduğunu dile getiren Özen, “Çorum’un bir yıl önce başlattığı inisiyatif önemli bir inisiyatif. Türkiye’de ilk sayılabilecek çalışmalardan bir tanesini burada başlattı. Biz bu çalışmayı başlattıktan sonra önümüzdeki aylarda Amasya, Tokat ve Samsun stratejik planları tamamlanmış olacak.

TR-83 bölgesinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla teknik destek projelerinin uygulanmasında küçük ölçekli altyapı projelerinin uygulanmasında turizm alt yapısında insan kaynaklarının geliştirilmesinde KOBİ’lerin geliştirilmesinde programlar uygulandı. Bugün itibariyle 110 milyon liralık hibeyi bu bölgede kullandık. Bölgelerarası ve içi gelişmişlik farklılarının azaltılması da görevlerimizden birisi. Bir taraftan mali destek verirken bir taraftan da kurumların kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Teknik proje desteklerinden 6 bin kamu personeli yararlandı. Önümüzdeki dönemlere önemli projelere devam edeceğiz. İlk kez bir Teknopark’ın kuruluşuna destek olduk.

Birlikte çalışma kültürü, birlikte üretme kültürü adım adım gerçekleştirilmesi gerekiyor. Stratejik planlama böyle bir hedefin parçası. Bu çalışmanın yeni versiyonları geliştirilecek” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise, stratejik planın katılımcı bir çalışmanın ürününü olduğunu belirterek, “Eksikleri olabilir ancak gelişmeye çok açık çalışma. Toplumun tüm kesimleriyle kenti bir adım daha öteye götürmek istiyoruz. Çok uyumlu bir süreç geçirildi. Büyük mesailer harcandı. Üniversite olarak bilimsel akademik alt yapı desteği sağladık” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ise kaynakların kıt olduğuna dikkat çekerek, hem ekonomik ve hem de insan gücü gibi kaynakların rasyonel olarak kullanılmasının gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin ekonomik durumuyla ilgili tartışmalar yapıldığını hatırlatan Yeşil, “Dünya buhran içerisinde istihdam sorunu heryerde karşımıza çıkıyor. Büyük devletler de dahil işsizlere iş bulamıyor. İnsan gücünü rasyonel olarak kullanabilecek maddi kaynaklar ve ekonomik gelişmelerden yetersiz kalıyorlar. Ekonomik yönden kalkınmazsak emperyalist ülkeler kadar güçlü olamazsak ezilmeye mahkum oluruz” diye konuştu.

TSO Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Tepençelik de, planların kağıt üzerinde kalmaması için çağrıda bulundu.

Göreve geldiklerinde oda olarak ilk yaptıkları işin kendi stratejik planlarını hazırladıklarını dile getiren Tepençelik, “Kardeş kuruluşumuz olan Ticaret borsamızla birlikte bu denli planlara önümüzü görmek adına değer veriyoruz. TOBB’un bu planların hazırlanmasında büyük katkıları var. Planlar kağıt üzerinde kalmasın. Uygulamaya geçelim. Siyasi, kamu ve sivil toplum üçlü saç ayağını oluşturalım. Ticaret ve sanayinin gelişmesi geçmiş tecrübelerle devam etmiyor. Dünyadaki hızlı gelişim sayesinde bilimsel yapılı iş dünyası kendi bünyesine katmazsa bir noktada tıkanarak ticari hayattan çekilebiliyor. Üniversite sanayi işbirliği noktasında bugüne kadar samimi katılımlarla ciddi adımlar attık. İşletmelerde AR-GE kültürünün oluşmasında teşvik ortaya çıkıyor. AR-GE’si olmayan hiçbir sanayicinin dünyanın gelişimine ayak uyduramaz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplantıda CHP İl Başkanı Ali Ruza Suludere, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras’ta hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.