Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çobanlardan Bursa’daki etkinlik için Cumhurbaşkanına davet

Türkiye’de 100 bini aşkın çoban facebook üzerinden örgütlenip, Bursa’da 26 Kasım’da düzenlenecek olan Koyun Keçi Tanıtımı ve ekipmanları etkinliğine katılıyor. Organizasyonun önemli isimlerinden Çoban Bülent Yaşar, Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çobanlardan Bursa’daki etkinlik için Cumhurbaşkanına davet
Türkiye’de 100 bini aşkın çoban facebook üzerinden örgütlenip, Bursa’da 26 Kasım’da düzenlenecek olan Koyun Keçi Tanıtımı ve ekipmanları etkinliğine katılıyor. Organizasyonun önemli isimlerinden Çoban Bülent Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak Bursa’daki etkinliğe kendisini davet etti.
Mustafakemalpaşa ilçesinde, belediye desteğiyle, Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanlığı, Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve facebook çoban grubunun da öncülüğünde 2 gün sürecek etkinlikte ilginç görüntüler ortaya çıkacak.
Çoban Bülent Yaşar, 26-27 Kasım 2016 tarihinde Mustafakemalpaşa ilçesi Adnan Menderes Kapalı Pazar Alanı’nda bir ilke imza atacaklarını belirterek, "Biz çobanlar olarak daha önce Eskişehir’de küçükbaş hayvancılığı festivalini düzenlemiştik. Bursa’da; Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan koyun keçi tanıtımı ve ekipmanları etkinliğinde, hayvancılık fuarının temelleri atılacak. Bu kapsamda çobanların çağrısı var. Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Kasım’da yaptığı açıklamada, "Çobanlık deyip hafife almayın. Çobanlığın felsefesini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım.Hepiniz çobansınız. Hepiniz güttüklerinizden mesulsunuz buyuruyor Peygamber Efendimiz. Anlamayan anlamaz, anlayanların geldiği durum belli. Biz işimize bakalım" demişti. Söylediği samimi olduğunu düşündüğüm sözlerine inanarak Bursa’daki çobanların koyun keçi tanıtımına Çoban Bülent Yaşar olarak kendisini davet ediyorum ve inşallah onu çobanların yanında görmek bize mutluluk verir. Çoban çayı ikramını bize çok görmeyin. Türkiye’deki çobanlar olarak ülkemizdeki et ve süt meselesini çözmeye de talibiz." diye konuştu.
Türkiye ve yurtdışından 100 bini aşkın çoban, 5 facebook grubu ve 3 sayfadan organize olarak bu etkinliği gerçekleştiriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.