Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’den ekonomiyi canlandırmak için banklara 81 milyar dolar teşvik

Çin yönetimi, ülke ekonomisindeki yavaşlamanın derinleştiği endişesi ile ülkenin en büyük 5 bankasına 500 milyar yuan (81,4 milyar dolar) likidite verecek.Çin medyasına göre, Merkez Bankası PBOC’dan bir yetkili, 3 aylık bir periyotta söz...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin yönetimi, ülke ekonomisindeki yavaşlamanın derinleştiği endişesi ile ülkenin en büyük 5 bankasına 500 milyar yuan (81,4 milyar dolar) likidite verecek.

Çin medyasına göre, Merkez Bankası PBOC’dan bir yetkili, 3 aylık bir periyotta söz konusu 5 bankaya 100’er milyar yuanlık likidite sağlayacaklarını söyledi. Ancak PBOC'tan bu konuda resmi bir duyuru yapılmadı.

Çin’in 2014 yılı ekonomik büyüme hedefi yüzde 7,5 idi. Ancak, son iki aydır gelen ekonomik veriler, bu hedefin tehdit altında olduğunu gösteriyordu. Bu hedefin tutması için parasal genişleme yapılıyor. Belli sektörleri desteklemek için para bolluğu oluşturuyor Çin yönetimi. Bunun için de faizleri ve zorunlu karşılık oranları düşürmek yerine banklara doğrudan geçici likidite sağlıyor. Çin’in büyümeyle ilgili endişeleri kalıcı olmaktan çok, geçicici olduğuna inanarak, geçici likidite arzını tercih etiği görülüyor. PBOC, böylelikle Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) izlediği politikaya katılmış oldu. Çin’in bu adımının dünyadaki ekonomik büyümeye olumlu sonuçları olacağı da kaydediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.