Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilere Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin içinde bulunduğumuz Ramazan...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklarını ifade etti. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Çiftçilerimiz 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar 2016 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, Ramazan ayını da dikkate alarak, muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır.”
ÇKS kaydını yaptıramayanların, 2016 yılı desteklerinden faydalanamayacağını bildiren Bayraktar, “Çiftçilerimizin 30 Haziran 2016 tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçilerimiz, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, 15 Temmuz-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında yaptırabilecekler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içinde yapılabilecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.